Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα, ανήμερα της εορτής του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος. Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, βοηθών του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του μίλησε για τον εορτάζοντα Άγιο, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο: « Εάν και αθλή τις, ου στεφανούται, εάν μη νομίμως αθλήση…», τονίζοντας την αξία του νόμιμου πνευματικού αγώνος.

Στην απόλυση ευχαρίστησε τους δύο Επισκόπους για την τιμητική παρουσία τους, ευχηθείς εις αυτούς να έχουν ευλογημένη διακονία στην πέμπτη Ήπειρο, ενώ παρακάλεσε να μεταφέρουν στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο την αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Επίσκοπο Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, ο οποίος διετέλεσε κληρικός της Μητροπόλεως μας, καθώς έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο και τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του από το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποτελεί και τιμή για την Μητρόπολη Λαρίσης.

Ακολούθως, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι επισκέφθηκαν τον Ποιμενάρχη μας στο Επισκοπείο, όπου τους υποδέχθηκαν όλοι οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μαγνησίας, κ.Χριστόδουλος, ανηφόρισε στα ορεινά της Ευρυτανίας, όπου προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας. Είχε την ευκαιρία να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και να συναντήσει τον γέροντά του, Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο και άλλους Λαρισαίους προσκυνητές. Θα παραμείνει στη Λάρισα ως τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Την πρώτη για το Νέο Έτος Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, παρουσία και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικώς στους κληρικούς, έκανε αναφορά στους τρόπους της ποιμαντικής μας παρουσίας στον κόσμο φέροντας ως παράδειγμα την αντίστοιχη παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα και στους αγώνες του για να κηρύξει το μήνυμα του Ευαγγελίου, τους ενημέρωσε για τρέχοντα διαδικαστικά θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την παρουσία των δύο Βοηθών Επισκόπων του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Με τη σειρά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και τη φιλοξενία του, ενώ απευθυνόμενος σε όλη την ιερατική οικογένεια εξέφρασε τη συγκίνηση του που βρίσκεται κοντά μας αυτή τη φορά ως Επίσκοπος της Εκκλησίας και ζήτησε τις προσευχές όλων για τη διακονία του στην μακρινή Αυστραλία.

Πριν ολοκληρωθεί η Σύναξη, τελέστηκε η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας, ενώ αφού όλοι έλαβαν τις ευλογίες των Αρχιερέων, μετέβηκαν όπισθεν του Ιερού Βήματος, όπου ο κ. Χριστόδουλος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, από τον οποίο έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης.