Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάστησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του επισήμανε πως η εορτή των Φώτων σήμερα μας καλεί να προσέξουμε τρία στοιχεία. Πρώτον, το γεγονός ότι φανερώνεται ο εν Τριάδι Θεός και αυτή η κοινωνία των τριων Θείων Προσώπων μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για ενότητα. Ενότητα ως εν ουρανώ και επι της γης. Που πρέπει δηλαδή να την μιμηθούμε κι εμείς οι άνθρωποι και να έχουμε την κοινωνία μας ενωμένη χωρίς διαφωνίες και διαπληκτισμούς, χωρίς οτιδήποτε μπορεί να μας διχάζει. Δεύτερον, έρχεται ο Χριστός και μας φανερώνει την Αγία Τριάδα. Είναι η πρώτη φορά που κατανοούμε ότι στην θεότητα υπάρχουν τρία πρόσωπα. Μία θεία φύση σε τρεις υποστάσεις. Και αυτή η γνώση είναι η τελεία γνώση. Είναι η γνώση που έρχεται για να μας βοηθήσει στην σωτηρία μας, άρα η γνώση είναι πολύ χρήσιμη, πολύ βοηθητική για την σωτηρία μας. Γι’αυτό και σήμερα είναι τελείως παράλογο αυτό που γίνεται ότι αρχίζει ένας κύκλος συζητήσεων για τις σχέσεις επιστήμης και πίστης. Δεν μπορεί χωρίς τη λογική το όργανο του Θεού ο άνθρωπος να γνωρίσει τον πλάστη και Δημιουργό του. Και τρίτον η σημερινή εορτή έρχεται να μας δείξει την σχέση, την αντίληψη, το γεγονός ότι πρέπει να συνενωθεί ο νους και η καρδιά ώστε ο ηγεμών νους να καθαγιασθεί, να γεμίσει συναισθήματα και να μπορέσουμε έτσι να γνωρίσουμε τον Θεό και να πετύχουμε τον αγιασμό και τη θέωση.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Πηνειού ποταμού. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Αθανάσιος Καραπαρίσης, ο οποίος βούτηξε στον Πηνειό μαζί με τον δεκατεσσάρων χρονών υιό του.