Α) Ωράριο Ακολουθιών:

1. Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο με Χαιρετισμούς: 5 μ.μ. (Κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ.)
2. Όρθρος: 7.30 π.μ.

Β) Θεία Λειτουργία :
Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ).

ΑΓΡΥΠΝΊΑ: Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Ναό μας, για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Πέμπτη το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.


Γ) Παρακλήσεις και εσπερινό κήρυγμα Σεβασμιωτάτου:
-Κάθε Τρίτη στις 6.50 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα: »ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Δ) Εορτή αγίου Νήφωνος στο Ναό μας:

Στις 23 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νήφωνος, επισκόπου Κωνσταντιανής, του ασκητή επισκόπου και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  1. Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου μετά αρτοκλασίας.

2. Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις 7.30-9.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία.

Ε) Αγρυπνία για τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες στο Ναό μας:

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελέσουμε στο Ναό μας ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ που θα περιλαμβάνει τον Όρθρο, τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων τον Εσπερινό της εορτής και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ. ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου.

ΣΤ) Ακολουθίες Αγίου Δωδεκαημέρου:

1.Σάββατο 25 Δεκεμβρίου (η κατά σάρκα Γέννηση του Χριστού), 5 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου.
2.Κυριακή 26 Δεκεμβρίου (η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
3.Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου (μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

4.Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου (Αγίου οσιομάρτυρος Γεδεών), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
5. Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (Μεγ.Βασιλείου-Πρωτοχρονιά), 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου. 11.00 π.μ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την είσοδο στο Νέο Έτος.
6.Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
7.Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022,  8.00 μ.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανίων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

8.Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ), 7.00 π.μ. ο Όρθρος, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου και ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων.
9.Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 (Σύναξη Τιμίου Προδρόμου), 7.30-10.00 π.μ. ο Όρθρος και η Θ.Λειτουργία.

Ζ) Νηστεία Δεκεμβρίου 2022.
1) Από 1 έως 17 Δεκεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
– 1, 3, 8 και 10 έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).
– 15 (αγ. Ελευθερίου) και 17 (αγ. Διονυσίου), έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

2) Από 18 έως 24 Δεκεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά λάδι, εκτός από 22 και 24  που έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).

3) Από 25 έως 31 Δεκεμβρίου έχουμε κατάλυση σε όλα.