Ο δικός μας άνθρωπος, ο μέχρι τώρα Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Οικονόμου, χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μαγνησίας, σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Σύδνεϋ, από τα τίμια χέρια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας, κ.Μακαρίου. (Να σημειώσουμε ότι ο Θεοφιλέστατος άγιος Μαγνησίας είναι πνευματικός μας αδερφός, ανάστημα πνευματικό του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Παναγίας Προυσιώτισσας, π.Ιωαννικίου, χειροτονία στους δύο πρώτους βαθμούς της ιερωσύνης του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κυρού Ιγνατίου και αδερφός της Ι. Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού. Διηκόνησε ως διάκονος στον Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και ως προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Λαρίσης).

Στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η χειροτονία, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου του «ελληνοκρατούμενου» προαστίου Marrickville, ο Θεοφιλέστατος κ. Χριστόδουλος έχει διακονήσει για οκτώμισι ολόκληρα χρόνια. Συγκινημένος, κατά την προσφώνησή του τόνισε ότι η Ενορία του Αγίου Νικολάου κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, καθώς μόνο χαρές έλαβε κατά την εκεί παρουσία του. «Στον Ναό που σήμερα βρισκόμαστε, έλαβα το Θείο Βάπτισμα από τα αγιασμένα χέρια του π. Νεκταρίου Ζορμπαλά. Εδώ έγινα Χριστιανός Ορθόδοξος. Εδώ ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στη ζωή και την πίστη. Εδώ οι γονείς μου ήρθαν σε γάμου κοινωνία. Εδώ με κάλεσε ο Άγιος Νικόλαος να τον υπηρετήσω. Από εδώ ξεκίνησαν τα πάντα για εμένα και εδώ σήμερα ξεκινάει η καινούργια μου πορεία μέσα στην Εκκλησία».

Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την απεριόριστη αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για όλους όσοι τον βοήθησαν και συμπορεύτηκαν μαζί του στα πρώτα ιερατικά του βήματα στην Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς και για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σύδνεϋ, αλλά και για όλους τους ενορίτες του. Επίσης, μνημόνευσε αναλυτικά και ευχαρίστησε εγκάρδια τους ανθρώπους που, στην πορεία της ζωής του, χάραξαν βαθιά μέσα του την αγάπη του για τον Θεό και τον καθοδήγησαν πνευματικά κατά την ιερατική του διαδρομή. Τόσο αυτούς που είναι εν ζωή, όσο κι εκείνους που έχουν αναχωρήσει στις ουράνιες μονές.

Απευθυνόμενος με υιική αγάπη προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος σημείωσε συγκινημένος: «Διακονώντας την Ορθοδοξία στους Αντίποδες και υπηρετώντας στο πλευρό σας, ανακάλυψα στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, ότι ο Επίσκοπος γίνεται έμψυχος εικόνα της εν Χριστώ ζωής. Με διδάξατε ότι ο Επίσκοπος δεν είναι διδάσκαλος θεωρητικής αληθείας, αλλά φορέας φρονήματος και ήθους που μεταπλάθει το παρόν στη νοητή σκυταλοδρομία προς τη Βασιλεία των Ουρανών. Με διδάξατε ότι ο Επίσκοπος να παραμένει πιστός στην ευαγγελική επιταγή: “μὴ ἀγαπῶμεν λόγῳ μηδὲ γλώσσῃ ἀλλ’ ἐν ἔργῳ καὶ ἀληθείᾳ”. […] Προσεύχομαι στον παντελεήμονα Θεό να με κοσμεί με την ανθρωπιά που φωλιάζει μέσα σας, ανθρωπιά που ενέχει την ανιδιοτέλεια, τη θυσία, τη διαρκή ταύτιση με τον άλλο ως κατ’ εικόνα Θεού ύπαρξη».

Όλοι οι Λαρισαίοι του ευχόμαστε να είναι Άξιος!

Να τον χαριτώνει ο Δεσπότης Χριστός, ώστε να εργάζεται στον αμπελώνα Του αόκνως για την πνευματική προκοπή του λογικού ποιμνίου!

Πατήρ Ραφαήλ-ΠΗΓΗ: Romfea.gr