Α)

1.Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο: 5 μ.μ. (Κάθε Τρίτη ο Εσπερινός στις 6 μμ)
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

2.Δευτέρα 1 Νοεμβρίου (Αγίων Αναργύρων, οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία)
3.Τετάρτη 3 Νοεμβρίου(ανακομιδή λειψάνου αγίου Γεωργίου)
4.Δευτέρα 8 Νοεμβρίου (Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ)

5.Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη αγίου Νεκταρίου.

6.Τετάρτη 10 Νοεμβρίου (οσίου Αρσενίου Καππαδόκου)

7.Πέμπτη 11 Νοεμβρίου (Μηνά μεγ/ρος)

8.Παρασκευή 12 Νοεμβρίου(Ιωάννου του ελεήμονος)
9. Σάββατο 13 Νοεμβρίου(Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
10.Από Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

11.ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 8 Νοεμβρίου για τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 21 Νοεμβρίου για τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία (του Τσαλίκη). Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 6.50 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα:»ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Δ) Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στον Ναό μας.
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.

.-ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΤΡΙΤΗ 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο και στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ) Νηστεία Νοεμβρίου 2021.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα, εκτός από
– τις 5, 10 και 12, που έχουμε αυστηρή νηστεία (αλάδωτο).
– τις 3 που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-17, 19 και 24  έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο) και

-26 (οσίου Στυλιανού) έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.