Αρθρο από Γεώργιο Βλάχο (ερευνητής).

     Ο διάβολος είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Θεού. Αφότου ξέπεσε από την τιμητική θέση του στα τάγματα των αγγελικών δυνάμεων, έθεσε ως στόχο του να πλήξει τη Θεότητα, πιστεύοντας ότι μπορεί να πάρει τη θέση Του!  Όμως διαπίστωσε νωρίς ότι, είναι αδύνατον να αγγίξει η εχθρότητά του ευθέως τη Θεότητα και γι’ αυτό στράφηκε κατά του ανθρώπου, ο οποίος αποτελεί την κορωνίδα της κτίσεως. Επιδιώκει να αποκόψει τον άνθρωπο από την κοινωνία του με το Θεό, ώστε να τον προσδέσει στη δική του επιρροή και τελικά να τον καταστρέψει.

     Ολοκληρωτική άρνηση της ύπαρξης του Θεού συναντάμε στη δυτική Ευρώπη, στα χρόνια του λεγόμενου ‘’διαφωτισμού’’. Διάφοροι φιλόσοφοι, διατύπωσαν τη θεωρία της απουσίας του Θεού. Η ευρωπαϊκή διανόηση και πρακτική έως σήμερα, είναι στρατευμένη να καταρρίπτει την πίστη στο Θεό. Όμως τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας εδώ και τριακόσια χρόνια, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι άνθρωποι αδιαφορώντας για τα κηρύγματα του αθεϊσμού, συνεχίζουν να πιστεύουν στο Θεό και να θρησκεύουν.

     Οι ποταμοί των αιμάτων, στο όνομα της αθεϊστικής ιδεολογίας, δεν στάθηκαν ικανοί να ξεριζώσουν την πίστη στο Θεό από τις καρδιές των ανθρώπων, ιδιαίτερα στον εικοστό αιώνα με τη μαρξιστική ιδεολογία. Η αποτυχία των αθεϊστών υπήρξε οικτρή. Στις μαρτυρικές χώρες των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, όπου διαδραματίζονταν ένας ανελέητος διωγμός κάθε θρησκευτικής δραστηριότητας, τώρα έχουμε θρίαμβο της θρησκευτικότητας. Οι στόχοι του διαχρονικού αθεϊσμού παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή το γκρέμισμα της πίστεως στο Θεό. Εκείνο που άλλαξε είναι η τακτική. Χρήσιμα εργαλεία τους είναι τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα το διαδίκτυο. Χιλιάδες ιστο-σελίδες με αθεϊστικό περιεχόμενο βομβαρδίζουν τους επισκέπτες τους, προβάλλοντας τα δήθεν κακά της θρησκείας και τα δήθεν καλά του αθεϊσμού.

            Aξίζει τον κόπο, να αναφερθώ σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση ενός αμερικανού ιερέα που έγινε αρχές του 2021, ο οποίος ρώτησε νεαρούς αμερικανούς εάν πιστεύουν στο Θεό ή όχι. ΄Ολοι δήλωσαν άθεοι. Ο αμερικανός  ιερέας, επέμενε ιδιαίτερα στη δημιουργία του Θεού, δηλ. των ανθρώπων των φυτών και των ζώων. ΄Ότι, το καθένα έχει τη δική του φιλοσοφία και δομή και τίποτα δεν έγινε μόνο του. ΄Οσον αφορά τον άνθρωπο, τόνιζε πως το DNA που είναι το βιβλίο της ζωής, αποδεικνύει πως μόνο ένας Πάνσοφος Δημιουργός μπορούσε να το συνθέσει και να το δημιουργήσει. Παρά τα πειστικά επιχειρήματα του αμερικανού ιερέα, οι ερωτηθέντες αρνούνταν να πιστέψουν στην ύπαρξη του Θεού. Σε ένα σημείο του λόγου του, προς έναν άθεο, τονίζει ‘’Το επιχείρημα περί της Δημιουργίας του Θεού, δεν έχει να κάνει με το να πείσουμε τους ανθρώπους για το χριστιανικό μήνυμα, αλλά να τους δείξουμε την ανοησία του αθεϊσμού’’.

     Πρόσφορη τακτική του αθεϊσμού είναι η κοινωνική οργάνωση. Αθεϊστές σε όλο τον κόσμο ιδρύουν οργανώσεις και ενώσεις αθέων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους, καταθέτοντας σ’ αυτές τις απόψεις τους για τη διάδοση των αθεϊστικών αρχών και την ενδυνάμωση της αντιθρησκευτικής προπαγάνδας. Στην Αγγλία το αθεϊστικό ρεύμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι αθεϊστικές οργανώσεις κατόρθωσαν και αγόρασαν διαφημιστικό χώρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφο-ρεία), όπου αναρτούν αφίσες με αθεϊστικά συνθήματα, όπως ‘’Πιθανότατα δεν υπάρχει θεός, από-λαύστε τη ζωή σας’’! Το ίδιο και στις ΗΠΑ, όπου αγόρασαν διαφημιστικό χώρο στο μετρό της Νέας Υόρκης, αναρτώντας αθεϊστικά μηνύματα, με τα οποία βομβαρδίζονται εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέιλορ, το 2006, έδειξε ότι περισσότεροι από 15.000.000 άθεοι στις ΗΠΑ δηλώνουν στρατευμένοι στο άρμα του αθεϊσμού. Διοργανώνουν επίσης πληθώρα διεθνών συνεδρίων, κυρίως σε πανεπιστήμια, στα οποία βγάζουν επιστημοφανή πορίσματα, ότι δήθεν υπάρχει απόλυτη διάσταση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, ότι η πίστη στο Θεό είναι ανα-σταλτικός παράγοντας της προόδου, κλπ.

     Άλλη δραστηριότητα των αθεϊστικών οργανώσεων, είναι η παρότρυνση πολιτών να αποκηρύξουν το χριστιανικό βάπτισμα και την όποια θρησκευτική τους ιδιότητα, επισήμως στις κρατικές αρχές. Στη χώρα μας έχει οργανωθεί παρόμοιο κίνημα απαλοιφής του βαπτίσματος από τα δημοτολόγια των Δήμων, την ίδια στιγμή που και οι νεοπαγανιστές κάνουν μυστικές τελετές ‘’εξαγνισμού από το μίασμα του χριστιανικού βαπτίσματος’’! Είναι άραγε σύμπτωση αυτό; Νομίζουμε, πως όχι ! Μέσα από τις διάφορες αθεϊστικές ιστοσελίδες προβάλλονται ‘’ομολογίες’’ ‘’πρώην πιστών’’, οι οποίοι ‘’αποχαιρετούν τη θρησκευτική τους πίστη’’, με γελοία και παιδαριώδη επιχειρήματα, όλα πανομοιότυπα  και αντι-γραμμένα, κυριολεκτικά με καρμπόν!

     Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τον αθεϊσμό ως μια ‘’νέα θρησκεία χωρίς θεό’’, διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της θρησκείας. Δηλαδή : μεταφυσική πίστη στην ανυπαρξία του Θεού, πνευματικούς ηγέτες, δόγματα, φανατισμό, ιεραποστολικό ζήλο, οργάνωση και στράτευση οπαδών. Αυτό το πιστεύουν και το δηλώνουν και οι ίδιοι οι άθεοι.  Φρονούμε ότι η πολεμική κατά των θρησκευόμενων και ιδιαίτερα κατά των πιστών χριστιανών, έχει μπει σε νέα επικίνδυνη φάση. Ο αντίδικος διάβολος, δίνει την ύστατη μάχη του κατά του Θεού στους έσχατους χρόνους που ζούμε. ΄Οσοι όμως από τους θλιβερούς οπαδούς του αθεϊσμού πιστεύουν σε μια απόλυτα άθεη μελλοντική κοινωνία, απατώνται οικτρά.

     Εμείς, ως πιστοί χριστιανοί, οφείλουμε να μένουμε αμετακίνητοι στη χριστιανική μας πίστη και να προασπίζουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό. Επιβάλλεται να ορθώνουμε επαρκή λόγο απέναντι στα επιχειρήματα των αθεϊστών, φανερώνοντας τους ολέθριους στόχους των. Ας συνειδητοποιήσουμε, πως οι πονηροί καιροί στους οποίους ζούμε, δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς!