Α)

1.Εσπερινός και Μικρό Απόδειπνο: 6 μ.μ.

2.Όρθρος: 7.30 π.μ.

 Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.

2.Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 8 μ.μ. (ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ)-ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Αγιασμός.

3.Σάββατο 2 Οκτωβρίου (Κυπριανού ιερομάρτυρος).

4. Κυριακή 3 Οκτωβρίου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

5,Δευτέρα 11 Οκτωβρίου (Φιλίππου του διακόνου).

6.Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (νεομ. Χρυσής).

7.Τετάρτη 20 Οκτωβρίου (ΑΓΡΥΠΝΙΑ στις 9,30 μ.μ. για την μνήμη νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου-προσκύνηση τιμίου λειψάνου του)

8.Σάββατο 23 Οκτωβρίου (Ιακώβου αδελφοθέου)

9.Δευτέρα 25 Οκτωβρίου (Ταβιθά της ελεήμονος)

10.Τρίτη 26 Οκτωβρίου (μεγ/ρος Δημητρίου του μυροβλύτου)

11.Πέμπτη 28 Οκτωβρίου-ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ (Αγία Σκέπη-Επέτειος του ΟΧΙ)

12.Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία.

Γ) Παρακλήσεις κάθε Τρίτη στον Άγιο Αχίλλιο και στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Από την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Παρακλήσεις στον Πολιούχο μας Άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Έτσι κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλεται εναλλάξ στο Ναό μας η Παράκληση στον άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Ακολούθως, έως τις 8.30 θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιερωνύμου, με θέμα για τρίτη χρονιά:»ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ».

Δ) Η Πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ναό μας και ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη του αγίου ενδόξου αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου και πρώτου ιεράρχου των Ιεροσολύμων. Για το λόγο αυτό την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.Ιερώνυμος, θα τελέσει, στο Ναό μας, την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία που έγραψε ο άγιος Ιάκωβος και η οποία τελούνταν από τους χριστιανούς στους αποστολικούς χρόνους. Έχει ιδιαίτερο τυπικό και τελείται στο Σολέα, οπότε αξίζει να συμμετέχει κανείς, αφού γίνεται μία φορά το χρόνο και οι πιστοί βέβαια θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Εξάλλου, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί στον Ναό μας το Μυστήριο του Ευχελαίου, που θεμελιώνεται στους λόγους του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, και θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό μας.

Ε) ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

  1. Στις 21 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Μονεμβασίας, που μαρτύρησε στη Λάρισα. Επειδή έχουμε και μικρό τεμάχιο από το λείψανό του, θα τελέσουμε σύντομη Αγρυπνία στον ναό μας, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 9.30 μ.μ. κατά την οποία θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως και θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

2. Στις 29 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της αγίας ενδόξου οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και πανηγυρίζει ο Ναός μας, που έχει μεγάλη εικόνα της Αγίας, ευλαβικό αφιέρωμα των ενοριτών μας, καθώς και τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου της. Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την οποία θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως και θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΣΤ) Νηστεία Οκτωβρίου 2021.

-Από 1 έως 31 Οκτωβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα, εκτός από:

– 6, 8, 13, 15, 22 και 27 που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).

–  1, 20, και 29, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.