Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιερωνύμου η ενορία του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα πραγματοποιήσει 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Δυτική Ελλάδα, από 16 ως 20 Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

1η Ημέρα (Δευτέρα 16 Αυγούστου) :

Συγκέντρωση την Κυριακή 15 Αυγούστου, στις 12.30 τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Αναχώρηση στις 12.50΄. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ι.Μ.Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας, όπου θα τελέσουμε Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επίσκεψη στη λίμνη Κρεμαστών και το Καρπενήσι-μεσημεριανό γεύμα καθ’ οδόν. Το απόγευμα φτάνουμε στην Ι.Μ.Παναγίας Προυσσιώτισσας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ξενάγηση στο μοναστήρι.

2η Ημέρα (Τρίτη 17 Αυγούστου) :

Θεία Λειτουργία στην Παναγιά Προυσσιώτισσα. Αναχώρηση για την Ι.Μ.Αγίου Κοσμά Αιτωλού, στο Θέρμο Τριχωνίδας. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς. Περιήγηση στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. (Δογρή). Μεσημεριανό γεύμα. Πέρασμα από την περιοχή Αγρινίου. Μετάβαση στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου-ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων και επίσκεψη στο Αιτωλικό. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Λιγοβιτσίου. Άφιξη στη Λευκάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΛΕΥΚΑΣ-LEFKAS». Βραδινή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (Τετάρτη 18 Αυγούστου) :

Μετά το πρωινό, προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Φανερωμένης. Γνωριμία με το νησί (κοσμοπολίτικο Νυδρί, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο-φαγητό). Αναχωρούμε για την Ι.Μ.Κάτω Παναγιάς στην Άρτα. Επίσκεψη στη βυζαντινή πόλη, όπου θα θαυμάσουμε το θρυλικό γεφύρι. Άφιξη στην Πρέβεζα. Βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «MARGARONA».

4η Ημέρα (Πέμπτη 19 Αυγούστου) :

Μετά το πρωινό, πέρασμα από την Ι.Μ.Προφήτη Ηλία Πρέβεζας και ανάβαση στο ιστορικό Ζάλογγο και την Ι.Μ.Αγίου Δημητρίου.  Επίσκεψη στο Νεκρομαντείο. Ελεύθερος χρόνος στη γραφική Πάργα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στις Πηγές του Αχέροντα όπου σύμφωνα με τη μυθολογία υπήρχαν οι πύλες του Άδη. Εκεί στις αρχές του 18ου αι. οικοδομήθηκε και η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το καθολικό της οποία σώζεται μέχρι σήμερα. Επιστροφή στην Πρέβεζα. Ελεύθερος χρόνος-διανυκτέρευση.

5η Ημέρα (Παρασκευή 20 Αυγούστου) :

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας. Πρώτη στάση κάνουμε στην Παραμυθιά. (Ναός Αγίου Δονάτου). Έπειτα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Δωδώνης. Άφιξη στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Προσκύνημα στον ναό του πολιούχου, αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Αν προλάβουμε θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο γραφικό Μέτσοβο. Άφιξη στη Λάρισα αργά το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της εκδρομής ο αρχηγός μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που θα επικρατούν. Στην εκδρομή θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα: χρήση μάσκας, μειωμένος αριθμός συμμετεχόντων (80% της πληρότητας του λεωφορείου) κλπ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ στον π.Ραφαήλ (τηλ. 2410537159 e-mail: inaagr@gmail.com)