Α) Εσπερινός: 7 μ.μ.

Όρθρος: 7 π.μ.

Β) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.

2.Κάθε Κυριακή.

3.Τρίτη 3 Αυγούστου (Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη)

4.Παρασκευή 6 Αυγούστου (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ).

5.Δευτέρα 9 Αυγούστου (Ματθία αποστόλου)

6.Τετάρτη 11 Αυγούστου (ανάμνηση θαύματος αγ. Σπυρίδωνος)

7.Παρασκευή 13 Αυγούστου 8μ.μ. Αγρυπνία προεόρτια της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

8.Κυριακή 15 Αυγούστου (ΚΟΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

9.Δευτέρα 23 Αυγούστου (Απόδοση εορτής Κοιμήσεως της Παναγίας)

10.Τρίτη 24 Αυγούστου (Ισαποστόλου αγ. Κοσμά του Αιτωλού)

11.Παρασκευή 27 Αυγούστου (Μεγ/ρος Φανουρίου)

12.Δευτέρα 30 Αυγούστου (Αλεξάνδρου Κων.πόλεως)

13.Τρίτη 31 Αυγούστου (κατάθεση Τιμίας Ζώνης Υπεραγίας Θεοτόκου)

Γ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο θα ψαλούν και φέτος στο Ναό μας (όπως σε όλη την Ορθοδοξία) οι Παρακλητικοί Κανόνες στην ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, από 1 ως 13 Αυγούστου, μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού, στις 7.30 μ.μ., ως εξής:

1, 3, 8, 10, 12 Αυγούστου, ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας.

2, 4, 6, 9, 11, 13 Αυγούστου, ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας.

(Την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα ψαλεί η τελευταία Παράκληση στις 8 μ.μ. και αμέσως  μετά θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Το Σάββατο 14 Αυγούστου το πρωί ΔΕ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.)

Δ) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τα προεόρτια της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας:

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια ΄΄Απόστολοι εκ περάτων…΄΄. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ε) ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021.

-Από 1 ως 14 Αυγούστου έχουμε την αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου,στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κατά την περίοδο αυτή από Δευτέρα ως Παρασκευή έχουμε ξηροφαγία (τρώμε αλάδωτα), εκτός από την 6ηΑυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος. Τα Σαββατοκύριακα έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-Από 15 ως 31 Αυγούστου δεν έχουμε νηστεία, εκτός από Τετάρτη 18 Αυγούστου και Παρασκευή 20 Αυγούστου, που έχουμε ξηροφαγία, καθώς και Τετάρτη 25 Αυγούστου, Παρασκευή 27 Αυγούστου και την Κυριακή 29 Αυγούστου, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.