Με λαμπρότητα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και του Εορτασμού των Διακοσίων Ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ξεκινώντας από τη διαβεβαίωση του αρχαγγέλου Γαβριήλ ” το γαρ εκ σου γεννηθέν άγιον κληθήσεται”, τόνισε ότι σήμερα δεν αναδεικνύεται μόνο η αδιαμφισβήτητη αγιότητα του Χριστού, αλλά και η αγιότητα του ελληνικού εγχειρήματος, η αγιότητα των πρωτεργατών της εθνεγερσίας, οι οποίοι με φρόνημα θυσιαστικό δηλαδή ορθόδοξο, πορεύτηκαν όχι με μίσος αλλά με ιερή αγανάκτηση και εθνικό πόθο για να διεκδικήσουν το γεγονός της ελευθερίας.

«Αυτή την ομόνοια και την ενότητα είναι το μήνυμα που πρέπει να εισπράξουμε εμείς 200 χρόνια μετά. Ενωμένοι χωρίς διακρίσεις χωρίς διαφωνίες, και με συμφωνία, με γνώμονα το καλό της πατρίδος να εργαστούμε για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος». Αυτά ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου προς τους πιστούς στην Δοξολογία που τελέστηκε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου σήμερα το πρωί της Πέμπτης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αλλά και της Δοξολογίας εψάλλει ο Εθνικός μας Ύμνος και εν συνεχεία τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλεως.

ΠΗΓΗ: Ι.Μ.Λαρίσης και onlarissa