Α)

1.Εσπερινός: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.
2.Τρίτη 3 Νοεμβρίου(ανακομιδή λειψάνου αγίου Γεωργίου)

3.Παρασκευή 6 Νοεμβρίου(Παύλου ομολογητού)
4.Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη αγίου Νεκταρίου.
5.Δευτέρα 9 Νοεμβρίου(Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως)

6.Τετάρτη 11 Νοεμβρίου(Μηνά μεγ/ρος)

7.Πέμπτη 12 Νοεμβρίου(Ιωάννου του ελεήμονος)
8.Παρασκευή 13 Νοεμβρίου(Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
9.Παρασκευή13 Νοεμβρίου( 7.30 μ.μ. ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τη μνήμη Αγίων Φιλίππου αποστόλου, νεομ.Κων|νου Υδραίου, Γρηγορίου Παλαμά)
10.Από Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία(ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

11.ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας για τη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 8 Νοεμβρίου για τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο στις 13 Νοεμβρίου για τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη των Αγίων Φιλίππου του διακόνου, νεομ. Κων/νου του Υδραίου και Γρηγορίου του Παλαμά. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα:»ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Δ) Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στο Ναό μας.
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.

.-ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Νοεμβρίου, 7.30 – 10.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του αγίου και η Θεία Λειτουργία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
– ΠΕΜΠΤΗ 12 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ. (Σάββατο πρωί ΔΕ θα έχουμε Θεία Λειτουργία)


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ) Νηστεία Νοεμβρίου 2020.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα,εκτός από
– τις 4, 6 και 11, που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).
– τις 13(Ιωάννου Χρυσοστόμου), που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου(ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-18, 20 και 27  έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο) και

-25(αγίας Αικατερίνης)έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.