Με πολλή χαρά, και μετά από παράκληση πολλών, η ενορία του Αγίου Αχιλλίου διοργανώνει, με την ευλογία του Επισκόπου μας, 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από 17 ως 21 Αυγούστου στη Δυτική Πελοπόννησο.

1)Ναύπακτος-Πάτρα-Αίγιο-Καλάβρυτα-Ζαχάρω-Ανδρίτσαινα-Πύλος-Καλαμάτα-Κυπαρισσία κλπ

2)Ι.Μονές: Δαμάστας-Αγίας Λαύρας-Μεγάλου Σπηλαίου-Παναγίας Βουλκάνου-Προφήτου Ιωήλ-Παναγίας Κρεμαστής-Οσίου Μελετίου κλπ

3)Ι.Ναοί Αγίου Ανδρέα, Παναγίας Τρυπητής, Παναγίας Υπαπαντής, Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα κλπ

4)Αρχαία Ολυμπία-οδοντωτός σιδηρόδρομος Καλάβρυτα-Διακοφτό-λίμνη Καϊάφα-παλάτι Νέστορα κλπ

Οι θέσεις στο πούλμαν λόγω κορονοϊού είναι μόλις 33.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

1η Ημέρα, Δευτέρα 17 Αυγούστου: Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος και αναχώρηση στις 6.30 π.μ. Στάση στην Ι.Μ.Παναγίας Δαμάστας. Πέρασμα από τη γραφική Ναύπακτο. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου θα περάσουμε από τη Στερεά Ελλάδα στην Πελοπόννησο. Θα κατευθυνθούμε ανατολικά και θα προσκυνήσουμε στις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου. Εν τω μεταξύ θα γευματίσουμε, μάλλον στο Αίγιο, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρυπητής. Άφιξη στα Καλάβρυτα. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο και βόλτα στην ορεινή κωμόπολη. Διανυκτέρευση στο Hotel Achilion.

2η Ημέρα, Τρίτη 18 ΑυγούστουΠρωινό και αναχώρηση στις 10π.μ. με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο για Διακοπτό. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στην Πάτρα όπου θα προσκυνήσουμε την τιμία κάρα και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέου. Ελεύθερος χρόνος-πρόχειρο γεύμα στην Πάτρα. Πέρασμα από την πόλη του Πύργου-προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Κρεμαστής. Αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία. Προαιρετική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση στο Hotel Europa, στην αρχαία Ολυμπία.

3η Ημέρα, Τετάρτη 19 Αυγούστου: Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζαχάρω. Περίπατος στη λίμνη του Καϊάφα. Πέρασμα από τη γραφική Ανδρίτσαινα. Επίσκεψη στον αρχαίο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Μέσω της παραλιακής οδού θα περάσουμε από Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Χριστιανούπολη (κάπου εκεί μεσημεριανό γεύμα) και θα φτάσουμε στο λιμανάκι της Πύλου. Ελεύθερος χρόνος. (Αν υπάρχει δυνατότητα, προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο-παλάτι του Νέστορα.) Αναχώρηση για Καλαμάτα. Ελεύθερος χρόνος-διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία REX και GALAXY.

4η Ημέρα, Πέμπτη 20 Αυγούστου: Πρωινό και περιήγηση εντός πόλεως: Παναγία Υπαπαντή, Μονή Καλογραιών, Ι.Ν.Αγίων Αποστόλων, Ι.Μ.Προφήτου Ιωήλ. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Παναγίας Βουλκάνου(ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ). Επιστροφή στην Καλαμάτα-ελεύθερος χρόνος.

5η Ημέρα, Παρασκευή 21 Αυγούστου: Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη στάση ο ναός της Αγίας Θεοδώρας, στη Βάστα Αρκαδίας. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών. Πέρασμα από τον Ισθμό της Κορίνθου. Γεύμα παραθαλασσίως… Εσπερινό προσκύνημα στην Ι.Μ. Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος. Επιστροφή στη Λάρισα.