Α) Εσπερινός: 7 μ.μ.

Όρθρος: 7 π.μ.

Β) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.

2.Κάθε Κυριακή.

3.Τετάρτη 5 Αυγούστου 8μ.μ. Αγρυπνία για την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ.

4.Τρίτη 11 Αυγούστου (ανάμνηση θαύματος αγ. Σπυρίδωνος)

5.Πέμπτη 13 Αυγούστου 8μ.μ. Αγρυπνία προεόρτια της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

6.Σάββατο 15 Αυγούστου(ΚΟΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

7.Δευτέρα 24 Αυγούστου (Ισαποστόλου αγ. Κοσμά του Αιτωλού)

8.Παρασκευή 28  Αυγούστου, 8μ.μ.: ΑΓΡΥΠΝΙΑ για την αποκεφάλιση Τιμίου Προδρόμου.

9.Δευτέρα 31 Αυγούστου (κατάθεση Τιμίας Ζώνης Υπεραγίας Θεοτόκου)

Γ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο θα ψαλούν και φέτος στο Ναό μας (όπως σε όλη την Ορθοδοξία) οι Παρακλητικοί Κανόνες στην ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, από 2 ως 13 Αυγούστου, μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού, στις 7 μ.μ., ως εξής:

2, 4, 6, 9, 11, 13 Αυγούστου, ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας.

3, 7, 10, 12 Αυγούστου, ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας.

(Την Πέμπτη 13 Αυγούστου θα ψαλεί η τελευταία Παράκληση στις 8 μ.μ. και αμέσως  μετά θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ)

Δ) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ.

     Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί  ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί ΔΕ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Ε) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τα προεόρτια της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας:

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια ΄΄Απόστολοι εκ περάτων…΄΄. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

ΣΤ) ΑΓΡΥΠΝΙΑ στις 28 Αυγούστου:

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον ναό μας, για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου Προδρόμου. (Το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου ΔΕ θα έχουμε Θ.Λειτουργία)

Ζ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.

-Από 1 ως 14 Αυγούστου έχουμε την αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου,στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κατά την περίοδο αυτή από Δευτέρα ως Παρασκευή έχουμε ξηροφαγία(τρώμε αλάδωτα),εκτός από την 6ηΑυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος.Τα Σαββατοκύριακα έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-Από 15 ως 31 Αυγούστου δεν έχουμε νηστεία, εκτός από Τετάρτες 19 και 26 Αυγούστου, και Παρασκευές 21 και 28 Αυγούστου, που έχουμε ξηροφαγία και το Σάββατο 29 Αυγούστου, που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.