Ο Niger Innis, Πρόεδρος του Συμβουλίου Φυλετικής Ισότητας στις ΗΠΑ, γνωστού και παλαιού οργανισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Fox news, αναφέρει ότι το κίνημα Black Lives Matter (BLM) δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των Αφροαμερικανών, καθώς “ιδρύθηκε από την Alicia Garza και έναν αριθμό άλλων συνιδρυτών που προωθούσαν σκληρή μαρξιστική και ομοφυλοφιλική ατζέντα” και χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα τη δυστυχία των μαύρων όταν “η ατζέντα του δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της ζωής των μαύρων”.

Η ανάδειξη αυτής της οπτικής του κινήματος Black Lives Matter έχει σημασία, καθώς τελευταία το κίνημα προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ ως ένα κίνημα που ενδιαφέρεται για την προστασία των Αφροαμερικανών από την αυθαιρεσία της Αστυνομίας και συγκεντρώνει τη συμπάθεια σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης, ακόμα και παστόρων της ευαγγελικής εκκλησίας αλλά και του ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος μάλιστα έδωσε το παρόν και σε διαδηλώσεις του κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Niger Innis ισχυρίστηκε ότι πρόθεση του κινήματος, εκτός από την κατάργηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας, που ήταν το βασικό αίτημα των πρόσφατων διαδηλώσεων, είναι “η ανατροπή του καπιταλισμού” και η “διάσπαση του δυτικού μοντέλου της πυρηνικής οικογένειας”, όταν, όπως λέει στη συνέντευξή του, οι Αφροαμερικανοί αλλά και όλοι οι Αμερικανοί τιμούν την αμερικανική παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια, από την οποία προέρχονται. “Θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, θέλουν να ανατρέψουν τον δυτικό πολιτισμό και βλέπουν την Αμερική ως άμεσο κίνδυνο της ατζέντας τους, χρησιμοποιώντας τους μαύρους για να το κάνουν”.

Οι ισχυρισμοί του Niger Innis δεν είναι αβάσιμοι. Πράγματι, στην επίσημη ιστοσελίδα με τις αρχές του κινήματος Black Lives Matter αναγράφονται θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, όπως:

– “Δημιουργούμε χώρο για τους τρανς αδερφούς και αδερφές μας για να συμμετέχουν και να ηγηθούν”

– “Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να διαλύσουμε το προνόμιο των φυλοαμετάβατων” (“cisgender”, δηλ. της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που νιώθουν άνετα με το βιολογικό φύλο τους)

– “Όταν συγκεντρωνόμαστε, το κάνουμε με πρόθεση να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τα σφιχτά δεσμά του ετεροκανονικού σκεπτικού ή μάλλον της πεποίθησης ότι όλοι στον κόσμο είναι ετεροφυλόφιλοι”

– “Καταργούμε την πατριαρχική πρακτική που απαιτεί από τις μητέρες να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να ανταποκρίνονται στα μητρικά τους καθήκοντα”

– “Διασπάμε την απαίτηση της δυτικού τύπου δομής της πυρηνικής οικογένειας”, ενώ για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την εχθρική τους στάση στην παραδοσιακή οικογένεια, γράφουν κι ότι “Κάνουμε τις κοινότητές μας φιλικές στην οικογένεια και ενθαρρύνουμε τους γονείς να συμμετέχουν με τα παιδιά τους”.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω συνέντευξης του Innis, το συνοδευτικό βίντεο εικονίζει, μεταξύ άλλων, μια γροθιά βαμμένη με τα χρώματα της ομοφυλοφιλικής σημαίας και την επιγραφή “Black Lives Matter”. Αλλά και στη χώρα μας η ομοφυλοφιλική οργάνωση Athens pride έσπευσε να πραγματοποιήσει εκδήλωση συμπαράστασης στο κίνημα Black Lives Matter. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, όπως φιλοξενείται σε πιο εκτεταμένη μορφή από την ιστοσελίδα Washington examiner, ο Niger Innis αναφέρεται σε ένα γεγονός που πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, τη δολοφονία 77χρονου συνταξιούχου μαύρου αστυνομικού από διαδηλωτές, όταν εκείνος προσπάθησε να τους εμποδίσει να ληστέψουν ένα ενεχυροδανειστήριο (σύμφωνα με το CNN, ο δολοφόνος είναι επίσης Αφροαμερικανός). Θεωρεί ότι “Με το να δίνουν οι εταιρίες εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση BLM, καταστρέφουν τις ζωές των μαύρων. Αν θέλει κάποιος να μιλήσει για ανωτερότητα εναντίον των μαύρων, αυτή είναι η ανωτερότητα εναντίον των μαύρων που λαμβάνει χώρα”.

Το κίνημα Black Lives Matter παρουσιάζεται από τα συστημικά ΜΜΕ απλώς ως “διεθνές ακτιβιστικό κίνημα ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους” και ως κομβικό σημείο αναγνώρισής του αναφέρεται η διαμαρτυρία στο Φέργκιουσον, μετά το θάνατο δύο Αφροαμερικανών το 2014 στη Νέα Υόρκη, του Eric Garner και του Michael Brown (επί εποχής δηλ. προεδρίας Ομπάμα), αποκρύπτοντας βέβαια επιμελώς τη δολοφονία δύο αστυνομικών, που επακολούθησε ως “εκδίκηση”, του Rafael Ramos και του Wenjian Liu, δηλ. ενός Λατινοαμερικανού και ενός Ασιάτη (εδώ φυσικά δεν υπήρξε καμία υπόνοια φυλετικής διάκρισης, καθώς τα θύματα ήταν αστυνομικοί…). Αυτή μάλιστα η δολοφονία ήταν η αφορμή για την ανάδυση του αντι-κινήματος Blue Lives Matter, που έκτοτε ζητά την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για εγκλήματα κατά αστυνομικών.

O Niger Innis μάλιστα, που εκφράστηκε αρνητικά με κατηγορηματικό τρόπο για το κίνημα BLM, έχει υποστεί ρατσιστικού τύπου σχολιασμό στο παρελθόν, όταν το όνομά του γράφηκε με δύο “g” σε ειδησεογραφική εκπομπή του συστημικού καναλιού MSNBC, κάτι περιφρονητικό για την αφροαμερικανική του ιδιότητα. Κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν εσκεμμένη συμπεριφορά ή όχι (το κανάλι βεβαίως απολογήθηκε), αλλά έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές στο παρελθόν στα ΜΜΕ σε αφροαμερικανούς.

Εκτός από τα όσα καταγγέλλει ο Innis, τελευταία παρατηρήθηκε και μια ιδιότυπη “συμμαχία” του κινήματος BLM ακόμα και με μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης διαδήλωσης κατά της Αστυνομίας στο Μπρούκλυν (διαδηλώσεις που υποστηρίζει το κίνημα) μουσουλμάνος διαδηλωτής, αφού πυροβόλησε δύο αστυνομικούς, μαχαίρωσε τρίτον φωνάζοντας «Allahu Akbar», χωρίς, ευτυχώς, να κατορθώσει να σκοτώσει κάποιον. Αν και το BLM δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές, έχει όμως με το χριστιανισμό, καθώς πρόσφατα o ακτιβιστής του BLM Shaun King έδωσε γραμμή για αποκαθήλωση των αγαλμάτων του Χριστού, ως δείγμα “μορφής λευκής υπεροχής”. Είχαν προηγηθεί οι καταστροφές στο ιστορικό μνημείο της Επισκοπικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στην Ουάσιγκτον, τις οποίες βέβαια δεν προέβαλαν τα συστημικά ΜΜΕ, αντιθέτως προέβαλαν ως “προκλητική” την πορεία του Αμερικανού Προέδρου στην εκκλησία, που έγινε μετά τις καταστροφές και στην οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος κρατούσε τη Βίβλο, που “έχει χρησιμοποιηθεί ως δεκανίκι για την εδραίωση του ρατσισμού” και επειδή η Βίβλος αποτελούσε “το ιερό κείμενο των ιδιοκτητών σκλάβων και των αποικιστών”, ο Αμερικανός Πρόεδρος, με το να την επιδεικνύει, δεν θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στο βανδαλισμό του ναού, που μόλις είχε προηγηθεί –και για τον οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά–, αλλά “χρησιμοποιεί το ιερό χριστιανικό κείμενο ως εργαλείο για να δικαιολογήσει την λευκή δομική βία”.

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Niger_Innis

https://en.wikipedia.org/wiki/Congress_of_Racial_Equality

http://www.christianitydaily.com/articles/9476/20200604/evangelical-leaders-support-black-lives-matter.htm

https://www.alfavita.gr/kosmos/324080_black-lives-matter-se-diadilosi-sto-mproyklin-o-arhiepiskopos-amerikis-elpidoforos

https://blacklivesmatter.com/what-we-believe/

https://www.lifo.gr/now/greece/286068/athens-pride-diamartyria-allileggyis-sto-syntagma-gia-to-kinima-black-lives-matter

https://www.washingtonexaminer.com/news/niger-innis-black-lives-matter-agenda-doesnt-have-a-damn-thing-to-do-with-saving-black-lives

https://edition.cnn.com/2020/06/08/us/st-louis-man-arrested-shooting-retired-police-officer-david-dorn/index.html

https://www.washingtonexaminer.com/news/retired-77-year-old-police-captain-killed-by-looters-in-shooting-broadcast-on-facebook-live

https://www.in.gr/2020/06/01/world/black-lives-matter-liga-logia-gia-kinima-pou-17-xronia-diamartyretai-kai-diekdikei-xoris-antikrysma/

https://el.wikipedia.org/wiki/Black_Lives_Matter

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Lives_Matter

https://pjmedia.com/news-and-politics/robert-spencer/2020/06/06/leftist-jihadist-alliance-in-action-muslim-screaming-allahu-akbar-stabs-nypd-cop-in-the-neck-n503632

https://www.in.gr/2020/06/03/world/giati-o-tramp-pozare-ti-vivlo-apoikiokratia-ratsismos-kai-epikoinonia/

https://profamilynews