Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα την μνήμη του οσίου Ιερωνύμου του πενταγλώσσου και άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, κ.Ιερώνυμος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε χθες το απόγευμα ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιερωνύμου και παρεκάλεσε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσεύχεται για να φέρει εις πέρας την ύψιστη αποστολή που του ανέθεσε η Αγία μας Εκκλησία.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Πλήθος κόσμου και Αρχόντων προσήλθαν στον ναό του πολιούχου και προστάτου μας προκειμένου να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον σεπτό μας Ποιμενάρχη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιερωνύμου, τονίζοντας ότι έθεσε με τη σειρά του τις βάσεις για τα Ιερά Κοινόβια, ανδρικά και γυναικεία, ενώ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν ερμηνευτής της Αγίας Γραφής και σε όλη του τη ζωή φάνηκε καθαρά πώς η Θεία Χάρις αλλοιώνει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε υψηλές πνευματικές καταστάσεις.

Προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε άπαντας για την τιμητική παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να διακατέχεται από τον πόθο του Αγίου Ιερωνύμου, προτρέποντας τους να μελετάνε τον λόγο του Κυρίου μας και να ξέρουν να διακρίνουν ότι πιο πάνω από κάθε γνώση είναι η θεογνωσία.