Ανοιχτός παραμένει καθημερινά, πρωί και απόγευμα, ο Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Οι ιερείς προσεύχονται για τους πιστούς και για την ψυχοσωτήρια έκβαση του πειρασμού που προέκυψε με τον κορονοϊό. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δεήσεις μας προς τον φιλάνθρωπο Θεό, απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε. Και μην ξεχνάτε: κάθε βράδυ από 10 ως 10.15΄ όλοι μαζί οι Έλληνες, όλοι μαζί οι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί κάνουμε κομποσχοίνι, παρακλήσεις και άλλες προσευχές. (Και φυσικά και όποια άλλη στιγμή της ημέρας μπορεί ο καθένας). Μείνετε συντονισμένοι στην εκκλησιαστική ραδιοφωνία στους 96.3 μεγακύκλους των FM της Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου, για να ακούτε τις ιερές ακολουθίες και να ενημερώνεστε.

Εν τω μεταξύ, επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της πόλεως πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, Τρίτη 17 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επιβλέποντας προσωπικά την εφαρμογή των μέτρων  που αποφάσισε η  Ιερά Σύνοδος και όσον επιπλέον επέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθεια καταστολής της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι Ιεροί Ναοί διαπιστώθηκε ότι είχαν συμμορφωθεί πλήρως προς τα προβλεπόμενα, έγιναν δε επιπλέον συστάσεις στο προσωπικό προκειμένου να προφυλάξουν και να διασφαλίσουν και τη δική τους καλή κατάσταση υγείας. Ο Σεβασμιώτατος  εξέφρασε την ελπίδα να αξιωθούμε τουλάχιστον να εορτάσουμε το Πάσχα και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας παρακαλώντας όλους να κάνουν προσευχή γι’ αυτό, συνιστώντας δε σύνεση και ψυχραιμία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως