Α) Ωράριο Ακολουθιών:

1.Εσπερινός: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.

Β) Θεία Λειτουργία :
Από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ )

Γ) Αγρυπνίες για τις Εορτές του αγίου Πορφυρίου και του αγίου Σπυρίδωνος:
α)Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του νεοφανούς Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Στο Ναό μας, που τιμάται ιδιαίτερα ο άγιος, θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.  Τη Δευτέρα το πρωί ΔΕ θα έχουμε Θ. Λειτουργία.

β) Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος. Στο Ναό μας θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. 


Δ) Παρακλήσεις και εσπερινό κήρυγμα Σεβασμιωτάτου:
-Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα:»ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

=Κάθε Τετάρτη 6-7 το απόγευμα ψάλλεται η Παράκληση του αγίου Βησσαρίωνα στο παρεκκλήσι του Αγίου,στην Πλατεία Λαού και γίνεται εσπερινό κήρυγμα από τον π.Παναγιώτη, με θέμα:»Λόγοι του οσίου Παϊσίου, με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο».

Ε) ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ:

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα,θα τελέσουμε στον Ναό μας το Μυστήριο του Ιερου ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ, ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά ιερά ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ, όπως του αγ.Αχιλλίου, του αγ.Λουκά Συμφερουπόλεως, της αγ.Αναστασίας Ρωμαίας, του αγ.Νίκωνος του »μετανοείτε», της αγ.Μαρίνης, του αγ.Νεκταρίου, του αγ.Νικολάου του Πλανά, της αγ.Χριστίνης, των αγίων Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, του αγ.Ιωάννου Μονεμβασιώτου, του αγ.Γεδεών, του αγίου Γεωργίου Ραψάνης, του αγίου Ιωάννου του καλυβίτου και άλλων.

ΣΤ) Εορτή αγίου Νήφωνος στο Ναό μας:

Στις 23 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νήφωνος, επισκόπου Κωνσταντιανής, του ασκητή επισκόπου και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, ως εξής:

 -Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΩΝ ΤΕΛΕΣΑΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.

-Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Ζ) Αγρυπνία για τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες στο Ναό μας:

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελέσουμε στο Ναό μας ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων τον Εσπερινό της εορτής και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Η)Ακολουθίες Αγίου Δωδεκαημέρου:

1.Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου (η κατά σάρκα Γέννηση του Χριστού), 5.00- 9.00 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου.
2.Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου(η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου), 8.00-10.30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
3.Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου(μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου), 7.30-9.30 π.μ.

4.Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ΔΕ θα τελέσουμε Θεία Λειτουργία.
5. Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 7.30π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
6.Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 (Μεγ.Βασιλείου-Πρωτοχρονιά), 7.30-11.00 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου. 11.00 π.μ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την είσοδο στο Νέο Έτος.
7.Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 7.30 π.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων και ο Όρθρος.
8.Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

9.Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, α) 7.30 π.μ. ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία. και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. β) 6.00 μ.μ. ο Μέγας αρχιερατικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου.

10.Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ), 7.00-10.30 π.μ. ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ.Ιερωνύμου. 10.30 π.μ. ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων και στις 11.00 η έξοδος του Τιμίου Σταυρού για την κατάδυσή του στον Πηνειό ποταμό.
11.Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 (Σύναξη Τιμίου Προδρόμου), 7.30-10.00 π.μ. ο Όρθρος και η Θ.Λειτουργία.

Θ) Νηστεία Δεκεμβρίου 2020.
1) Από 1 έως 17 Δεκεμβρίου(ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι,εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
– 11  και 13 έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).
– 4 (μεγ/ρος Βαρβάρας) και 6 (αγίου Νικολάου), έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

2) Από 18 έως 24 Δεκεμβρίου (ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά λάδι, εκτός από 18 και 24  που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).

3)Από 25 έως 31 Δεκεμβρίου έχουμε κατάλυση σε όλα.