Α)

1.Εσπερινός: 5 μ.μ.
2.Όρθρος: 7.30 π.μ.


Β) Θεία Λειτουργία θα τελέσουμε:
1.Κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή.
2.Παρασκευή 1 Νοεμβρίου(Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού-Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία)- Αγιασμός  Πρωτομηνιάς.
3.Παρασκευή 8 Νοεμβρίου(Σύναξη Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ)
4.Σάββατο 9 Νοεμβρίου(Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως)

5.Δευτέρα 11 Νοεμβρίου(Μηνά μεγ/ρος)

6.Τρίτη 12 Νοεμβρίου(Ιωάννου του ελεήμονος)
7.Τετάρτη 13 Νοεμβρίου(Ιωάννου του Χρυσοστόμου)
8.Πέμπτη 14 Νοεμβρίου(Φιλίππου αποστόλου,νεομ.Κων|νου Υδραίου,Γρηγορίου Παλαμά)
8.Από Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έως και Τρίτη 24 Δεκεμβρίου θα τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία(ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

Γ) Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά,αρχιεπ. Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα ψάλλεται στο Ναό μας, εναλλάξ, η Παράκληση στον πολιούχο μας, άγιο Αχίλλιο και στον άγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στο Ναό μας. Στο τέλος της Παράκλησης θα γίνεται το τακτικό εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, με θέμα:”ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ”

Κάθε Τετάρτη 6-7 το απόγευμα ψάλλεται η Παράκληση του αγίου Βησσαρίωνα στο παρεκκλήσι του Αγίου,στην Πλατεία Λαού και γίνεται εσπερινό κήρυγμα από τον π.Παναγιώτη, με θέμα:”Λόγοι του οσίου Παϊσίου, με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο”.

Δ)Πανήγυρη αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως στο Ναό μας.
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
-ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Νοεμβρίου, 7.30 – 10.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του αγίου και η Θεία Λειτουργία.
-ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


Ε) Πανήγυρη αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Ναό μας.
Στις 13 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών ΙΩΑΝΝΟΥ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,Αρχιεπισκόπου Κων|πόλεως,και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του αγίου,στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού μας Ναού,σύμφωνα με το πρόγραμμα:
– ΤΡΙΤΗ 12 Νοεμβρίου,στις 5 το απόγευμα,θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας.
-ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Νοεμβρίου, 7.30 – 10.00 το πρωί,θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα διαβαστούν τα Κόλλυβα προς τιμή του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
-ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


ΣΤ) Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερό Σαρανταλείτουργο.Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελούμε τη Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύουμε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.


Ζ)Νηστεία Νοεμβρίου 2017.
1) Από 1 έως 14 Νοεμβρίου καταλύουμε κανονικά σε όλα,εκτός από
– τις 6, που έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).
– τις 8(Παμμεγίστων Ταξιαρχών) και τις 13(Ιωάννου Χρυσοστόμου), που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.
2) Από 15 έως 30 Νοεμβρίου(ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) καταλύουμε καθημερινά ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές, κατά τις οποίες
-15, 20, 22, 27  και 29 έχουμε αυστηρή νηστεία(αλάδωτο).