Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Επισκόπου μας ήταν η επιμόρφωση των κληρικών μας και η διάδοση του Ευαγγελικού λόγου μέσω του κηρύγματος. Το κήρυγμα είναι μια σοβαρότατη διακονία μέσα στην Εκκλησία, πρόκειται για ιερουργία, η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον Χριστό, αλλά και τους μαθητές Του αφού διαβάζουμε: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη…» (Μτθ. 28,19). Ο απόστολος Παύλος επίσης αναφέρει το «οὐαί δέ μοί ἐστίν ἐάν μή εὐαγγελίζομαι» ενώ και στον μαθητή του τον Τιμόθεο λέει ευθαρσώς «κήρυξον τόν λόγον».

Με την έναρξη της νέας πνευματικής και ποιμαντικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καθιέρωσε κάθε Τρίτη, αμέσως μετά την Παράκληση που θα τελείται εναλλάξ στον Άγιο Αχίλλιο και στον Άγιο Λουκά, στις 7 μ.μ. να ομιλεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, με θέμα: « ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ».

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας πρωτοβουλίας του σεπτού μας Ποιμενάρχου, ο οποίος έκανε μία εισαγωγική και ιστορική αναφορά στην αποτύπωση του Συμβόλου της Πίστεως μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους.

Αμέσως μετά, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως των ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ του Αγίου Αχιλλίου και μιλώντας στους ακροατές ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή που αναφέρει το περιστατικό με τον 12ετή Ιησού. Πολλά ήταν τα μηνύματα που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος με κυρίαρχο την ιεράρχηση των υποχρεώσεών μας πρώτα έναντι του Θεού και έπειτα έναντι των ανθρώπων.