Το ξημέρωμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου βρήκε την ομάδα των Λαρισαίων στον Πειραιά. Με άνεση βγήκαν από το λιμάνι και πολύ νωρίς έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του κυνηγού(ενορία όπου διακόνησε ο Μητροπολίτης μας κ.Ιερώνυμος). Έκαναν τον Όρθρο και συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία για τη μνήμη της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, την οποία τέλεσαν οι εφημέριοι του ναού, π.Σεβαστιανός και π.Παναγιώτης. Εκεί προσκύνησαν την Κάρα και τα λείψανα του οσίου πατρός ημών Νικολάου ιερέως του Πλανά του ηγιασμένου.

Ακολούθως ανηφόρισαν στη γυναικεία μονή του Τιμίου Προδρόμου στον Καρέα, όπου ξεναγήθηκαν από τις μοναχές και γεύτηκαν την αβραμιαία φιλοξενία τους, για να καταλήξουν στο Ησυχαστήριο του οσίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι. Εκεί προσκύνησαν στο κελλάκι του Αγίου, καθώς και στον μεγάλο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα στη Σκάλα Ωροπού, στον δρόμο της επιστροφής, έκαναν μια τελευταία στάση:στην Ι.Μ.Πελαγίας στο Ακραίφνιο Θηβών. Με περισσή χαρά τους υποδέχτηκαν η Γερόντισσα Σιλουανή και οι αδερφές. Η μονή είχε ένα μικρό πανηγυράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος που έχτισε μια οικογένεια στη μνήμη ενός πιλότου με το όνομα Παντελής, που έπεσε με το αεροπλάνο σε κείνο το βουνό. Οι Λαρισαίοι προσκυνητές απόλαυσαν στην κυριολεξία τον Εσπερινό στον οποίο έψαλλαν οι μοναχές και επέστρεψαν με την ευλογία του Αγίου.