Α) Εσπερινός: 7 μ.μ.

Όρθρος: 7 π.μ.

Β) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελέσουμε:

1.Κάθε Σάββατο.

2.Κάθε Κυριακή.

3.Πέμπτη 1 Αυγούστου (ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ)

4.Παρασκευή 2 Αυγούστου (ανακ. λειψάνου αγίου Στεφάνου)

5.Δευτέρα 5 Αυγούστου (προεόρτια Μεταμορφώσεως)

6.Τρίτη 6 Αυγούστου (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ)

7.Παρασκευή 9 Αυγούστου (Ματθία αποστόλου)

8.Πέμπτη 15 Αυγούστου(ΚΟΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

9.Παρασκευή 23 Αυγούστου(Απόδοση εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου-εννιάμερα της Παναγίας)

10.Τρίτη 27 Αυγούστου (αγίου Φανουρίου)-ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ.

11.Τετάρτη 28  Αυγούστου, βράδυ: ΑΓΡΥΠΝΙΑ για την αποκεφάλιση Τιμίου Προδρόμου.

12.Παρασκευή 30 Αυγούστου (Αλεξάνδρου αρχιεπ.Κων/πόλεως)

Γ) ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Όπως κάθε χρόνο θα ψαλλούν και φέτος στο Ναό μας (όπως σε όλη την Ορθοδοξία) οι Παρακλητικοί Κανόνες στην ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ,από 1 ως 13 Αυγούστου,μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού,στις 7 μ.μ.,ως εξής:

2, 4, 6, 8, 11, 13 Αυγούστου, ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας.

1, 7, 9, 12 Αυγούστου,  ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας.

(Την Τρίτη 13 Αυγούστου θα ψαλεί η τελευταία Παράκληση στις 8 μ.μ. και αμέσως  μετά θα τελέσουμε ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ)

Δ) ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τα προεόρτια της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας:

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου,την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια ΄΄Απόστολοι εκ περάτων…΄΄. Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ε) ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ:

Στις 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του αγ.μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του αγ.Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

-Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7.15  το πρωί θα τελεστεί ο Εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου.

-Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας του αγ.Φανουρίου και θα τελεστεί ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του αγίου Φανουρίου.

ΣΤ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019.

-Από 1 ως 14 Αυγούστου έχουμε την αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου,στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κατά την περίοδο αυτή από Δευτέρα ως Παρασκευή έχουμε ξηροφαγία(τρώμε αλάδωτα),εκτός από την 6ηΑυγούστου που έχουμε κατάλυση ιχθύος.Τα Σαββατοκύριακα έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

-Από 15 ως 31 Αυγούστου δεν έχουμε νηστεία, εκτός από Παρασκευή 16 Αυγούστου, Τετάρτες 21 και 28 Αυγούστου και Πέμπτη 29 Αυγούστου που έχουμε ξηροφαγία και Παρασκευές 23 και 30 Αυγούστου που έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.