Γεμάτη ήταν και η δεύτερη ημέρα της παρουσίας των Λαρισαίων προσκυνητών στη Μυτιλήνη. Σήμερα το πρόγραμμα περιελάμβανε το Βόρειο τμήμα του νησιού. Μετά το πρωινό και την εωθινή προσευχή επισκέφθηκαν τη γυναικεία μονή της Παναγιάς Μυρσινιωτίσσης, όπου είναι ο τάφος του Αγίου Ιγνατίου, επισκόπου Μηθύμνης, καθώς και την ανδρώα μονή Λειμώνος. Εκεί προσκύνησαν την κάρα του Αγίου και θαύμασαν το Καθολικό με το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Σημαντικά είναι το κελλάκι του οσίου και το μουσείο του μοναστηριού, ενώ όλοι εντυπωσιάστηκαν από τα 365 εκκλησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από τη μονή, ώστε να τελείται η Θεία Λειτουργία καθημερινά όλο τον χρόνο.

Στη συνέχεια όλοι ανέβηκαν στο ονομαστό και καλοδιατηρημένο κάστρο του Μολύβου και περιδιάβηκαν τα πλακόστρωτα σοκάκια του. Εκείνο που προξένησε θετική εντύπωση ήταν η ευγένεια και η χαρούμενη διάθεση των Λέσβιων, Όλοι να σου καλομιλήσουν, να σε εξυπηρετήσουν, να σου χαμογελάσουν… Κατόπιν οι εκδρομείς οδηγήθηκαν στην Πέτρα και στον ναό της Παναγιάς Γλυκοφιλούσσας, αφού ανέβηκαν τα 114 σκαλιά και έψαλλαν Θεομητορικούς ύμνους.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα κατηφόρισαν προς τον ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Μανταμάδο. Στο λεωφορείο άκουσαν την εντυπωσιακή ιστορία της δημιουργίας της ιεράς εικόνας και πολλά θαύματα του Αρχαγγέλου. Έτσι εισήλθαν με δέος και σεβασμό στον ναό του και ασπάστηκαν τη θαυματουργή του εικόνα. Δάκρυα, δεήσεις, γονυκλισίες, παρακάλια… καθώς τελούνταν ο Εσπερινός. Ήταν ζωντανή η παρουσία του.

Το προσκύνημα συνεχίζεται…