Με τη Χάρη του Θεού και τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιερωνύμου, θα πραγματοποιήσουμε προσκυνηματική εκδρομή στο αγιοτόκο νησί της Λέσβου από 21 ως 26 Ιουλίου 2019. Θα προσκυνήσουμε τα περισσότερα αγιάσματα του νησιού (Ι.Μ.Αγ.Ραφαήλ, Ι.Μ.Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου, Ι.Μ.Λειμώνος, Ι.Ν.Παναγίας Αγιάσου, Ι.Ν.Αγ.Θεράποντος, Ι.Ν.Παναγιάς Πέτρας κ.ά.) και θα επισκεφθούμε τη Μυτιλήνη, τη Μήθυμνα με το ονομαστό κάστρο του Μόλυβου, την Καλλονή, το Πλωμάρι κ.ά. ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε μοναστήρια και κατά τη διαδρομή τόσο από Λάρισα προς Καβάλα την Κυριακή 21 Ιουλίου, όσο και από Πειραιά προς Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Κόστος εκδρομής: 310 ευρώ το άτομο (σε 2κλινο ή 3κλινο δωμάτιο) + 90 ευρώ για μονόκλινο.

Σημειώσεις για την εκδρομή:

  1. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 310 ευρώ και περιλαμβάνει:
  • Τη μεταφορά με πούλμαν από Λάρισα στην Καβάλα και από Πειραιά στη Λάρισα.
  • Το ταξίδι με πλοίο, σε καμπίνες, από Καβάλα στη Μυτιλήνη και από Μυτιλήνη στον Πειραιά.
  • Τις μετακινήσεις με το πούλμαν σε όλο το νησί της Λέσβου.
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο “Silver Bay”.
  1. Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα, όπου απαιτείται, για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών.
  2. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο προσκύνημα να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι. ΟΧΙ παντελόνια, σορτς, τιραντέ, εξώπλατα κλπ. ιδίως στα μοναστήρια.
  3. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στον π.Ραφαήλ, τηλ 2410537159 και 6972819545.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Κυριακή 21 Ιουλίου:

Συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα και αναχώρηση. Μετά από ολιγόωρη στάση στον Κορινό, φτάνουμε στη γυναικεία Ι.Μ.Παναγίας Θεοσκεπάστου στον Σοχό Λαγκαδά, όπου θα τελέσουμε την Παράκληση στην Παναγιά τηΓοργοϋπήκοο. Άφιξη στην Καβάλα το βράδυ, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση στη 1 το βράδυ με το F/B DIAGORAS. Διανυκτέρευση σε καμπίνες.

2η ημέρα, Δευτέρα 22 Ιουλίου:

Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης περίπου στις 11 π.μ. Κατευθυνόμαστε στο γραφικό χωριό της Αγιάσου, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας «Αγία Σιών», έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και θα τελέσουμε την Παράκληση. Περιήγηση στο χωριό και μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στη Μυτιλήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Στις 7 μ.μ. αναχώρηση για την πόλη της Μυτιλήνης, για μια πρώτη γνωριμία. Θα περπατήσουμε στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και θα προσκυνήσουμε τους ιερούς ναούς Αγίου Θεράποντα και Αγίου Αθανασίου (Μητροπολιτικός), όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του νεομάρτυρα Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου – πολιούχου της Μυτιλήνης – ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους το 1795. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τρίτη 23 Ιουλίου:

Πρωινό. Στις 9 π.μ. αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού. Άφιξη στον Ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, στο Μανταμάδο, προσκύνηση της θαυματουργού εικόνας του Αρχαγγέλου. Δέηση ενώπιον της εικόνας.

Άφιξη στο Μόλυβο, επίσκεψη στο ονομαστό Κάστρο. Προσκύνημα στην Παναγιά Γλυκοφιλούσσα. Βρίσκεται στην Πέτρα χτισμένη πάνω σε βράχο, όπου έχουν λαξευτεί 114 σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα και μπάνιο. Το απόγευμα θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Αγίου Ιγνατίου-Λειμώνος (με τα πολλά εκκλησάκια και τον ζωολογικό κήπο) και στην Ι.Μ. Παναγίας Μυρτινιωτίσσης, όπου και ο τάφος του Αγίου. Επιστροφή στη Χώρα και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουλίου:

Πρωινό. Στις 9 αναχώρηση για το δυτικό μέρος του νησιού. Θα κατευθυνθούμε προς το Σίγρι. Προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Υψηλού. Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος. Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό ψαροχώρι Σίγρι για μπάνιο και φαγητό ή στη Σκάλα Ερεσού, όπου και ο τάφος του Αγίου Ανδρέου επισκόπου Κρήτης, ποιητού του Μεγάλου Κανόνος. Πέρασμα από τον γραφικό κόλπο της Καλλονής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Πέμπτη 25 Ιουλίου:

Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το Πλωμάρι, όπου θα γευματίσουμε. Προσκύνημα στον τάφο ενός σύγχρονου Αγίου, του μακαριστού παπα-Φώτη, του διά Χριστόν σαλού, στην Τριγώνα. Επιστροφή στη Μυτιλήνη και στις 6 μ.μ. αναχώρηση με F/B για Πειραιά. Διανυκτέρευση σε καμπίνες.

6η ημέρα, Παρασκευή 26 Ιουλίου:

Άφιξη κατά τις 6 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά. Εκκλησιασμός και  επισκέψεις σε μοναστήρια στην Αθήνα. Προσκύνημα στο μοναστήρι του οσίου Πορφυρίου και γεύμα παραθαλασσίως. Εσπερινός στην Ι.Μ.Πελαγίας στο Ακραίφνιο Θηβών και επιστροφή το βράδυ στη Λάρισα.