Την Κυριακή 19 Μαϊου πραγματοποιήθηκε  η 7η συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ» στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας. Ομιλητής ήταν ο π.Κων.νος Μεταλλούλης, εφημέριος του Ι.Ν.Αγ. Θωμά Λαρίσης, με θέμα: «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας».

Ο π.Κων.νος με σαφήνεια αναφέρθηκε στις σωματικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές, διανοητικές αλλαγές που συμβαίνουν σ’έναν έφηβο κατά την όντως δύσκολη αυτή ηλικία. Τόνισε την ανάγκη της οικογενειακής θαλπωρής και της αρμονικής σχέσης των δύο συζύγων-γονέων, ώστε οι έφηβοι να αναπτύσσονται σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο μάλιστα να είναι πλημμυρισμένο από το άρωμα της πνευματικής ζωής. Η προσευχή και η μυστηριακή ζωή είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ισορροπημένη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως και η αποφυγή των ακροτήτων ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη χαλαρότητα.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του κοινού και του ομιλητή και στο τέλος ο π.Ραφαήλ ευχαρίστησε τόσο τον εκλεκτό ομιλητή για την εμπεριστατωμένη εισήγησή του, όσο και όλους τους αγαπητούς αδερφούς που συμμετείχαν στις 7 αυτές συναντήσεις κηρύσσοντας ταυτόχρονα τη λήξη των φετινών ομιλιών της Σχολής γονέων του Ι.Μ.Ν.Αγ.Αχιλλίου.