Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ταυτόχρονα όλα τα χείλη των Ορθοδόξων Χριστιανών ψέλνουν με όλη την δύναμη της ψυχής το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε… Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην…

Ανήκουμε σε μια χώρα που είναι μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο. Είναι μια φλούδα γης και όπως την προσδιόρισε ο Γεώργιος Σεφέρης, είναι ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου.

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλεως μας στολίστηκε και φέτος στα γιορτινά του και υποδέχθηκε τους μικρούς πρωταγωνιστές… τα κατηχητόπουλα όλων των ενοριών της Μητροπόλεως μας με παλμό και ενθουσιασμό, υπό την επίβλεψη των αξίων κατηχητών και κυρίως της υπευθύνου της εορτής κ. Μαρίας Παπακαλούση, έδωσαν τα δικά τους μηνύματα στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Ποιήματα, χορευτικά, παραδοσιακές ενδυμασίες, η χορωδία, μουσική πανδαισία… μα κυρίως το θεατρικό αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη της Πατρίδας μας!

Ο κόσμος συμμετείχε στην εορταστική ατμόσφαιρα τόσο με την παρουσία του όσο και με το θερμό χειροκρότημα… ενώ ο πνευματικός μας Πατέρας, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος έλαβε στο τέλος της γιορτής τον λόγο και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές, τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία της αληθινής γνώσης των ιστορικών γεγονότων ούτως ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν την αυθεντική ιστορία στους χώρους της παιδείας.