Από τον Άγγελο Γ. Αγοραστό, διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

“… Είναι απίστευτο, μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να κρατήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω για λίγες εβδομάδες …” (George Horton, Σμύρνη, 1922).

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία ένα έθνος παραδίδει οικειοθελώς ένα τεράστιο τμήμα της ιστορίας του με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση λίγων επιπλέον μηνών της κυβέρνησής του. Για να αναβληθεί η περικοπή των συντάξεων για έξι μήνες. Ίσως εάν παραχωρήσουμε και τη Θράκη να μας κάνουν δώρο το ΕΚΑΣ. Με την Ήπειρο, να μας δώσουν τη 13η σύνταξη. Με ολόκληρη Πελοπόννησο, δεν θα μας χαρίσουν έναν ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει διάσταση απόψεων για το υπόλοιπο Αττικής αλλά με σκληρές διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουμε μερικά δις.

Ωραίο αλλά φθηνό το κόλπο των ΑΝΕΛιτών και των ΠΟΤΑΜίσιων: οι μεν ψήφισαν την κυβέρνηση, οι δε την εκχώρηση της Μακεδονίας μας. Ανταλλαγή ψήφων δηλαδή, αρκεί να έχουν και στις δύο ψηφοφορίες 151. Αρκεί να καθήσουν λίγους μήνες παραπάνω στην καρέκλα με τα 8.000 αφορολόγητα που τους πληρώνουμε κάθε μήνα. Και ο Παυλόπουλος άφαντος. Μία περίεργη άκρα του τάφου σιωπή για τα 100 εκατ. ευρώ που διέθεσε ο Σόρος για το ονοματολογικό, βασιλεύει στα ΜΜΕ της χώρας.

Για τους συριζαίους, δεν χρειάζονται λόγια. Αυτοί δεν το κάνουν μόνο για την καρέκλα αλλά και από ευχαρίστηση. Γνήσιοι απόγονοι ΕΑΜο-βουλγάρων κομιτατζήδων, ονειρεύονται πάλι μία Διεθνιστική Κομμουνιστική Μακεδονία του Αιγαίου. Είναι κομμουνιστές και η Πατρίδα αντίκειται στη διεθνιστική ιδεολογία τους. Όπως τότε που οι Ελληνόφωνοι κομμουνιστές του περασμένου αιώνος έταξαν στους Σλάβους συντρόφους τους μία αυτόνομη διεθνιστική Μακεδονία, την οποία θα αποσπούσαν από τον Εθνικό κορμό της Ελλάδος. Ένα από τα ντοκουμέντα που προσπαθούν να κρύψουν είναι εκείνο το πρωτοσέλιδο της 19ης Σεπτεμβρίου 1932 του Ριζοσπάστη: “Προκήρυξη προς τον Μακεδονικό λαό που ζει κάτω από την Ελληνική κυριαρχία!”.

Πίσω τους στοιχίζονται μερικές χιλιάδες φιλοτομαριστές: διορισμένοι, επιδοματίες, μισθοδοτούμενοι από ΜΚΟ δήθεν ανθρωπιστές, κάποιοι ξελιγωμένοι που παριστάνουν τους καλλιτέχνες και ζούνε από κρατικές χορηγίες και κάτι θολο-κουλτουριάρηδες δήθεν διανοούμενοι.

Πανηγυρίζουν Σλάβοι, Αλβανοί, Σόρος, Γερμανοί, Αμερικανοί που βρέθηκαν (;) επιτέλους 151 πρόθυμοι να τους χαρίσουν ότι δεν τόλμησαν επί 3 δεκαετίες τόσοι πρωθυπουργοί. Ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού που οι φασιστεροί τού στέρησαν τη δυνατότητα να εκφραστεί δια δημοψηφίσματος. Που συλλαμβάνουν μαθητές επειδή τραγουδούν το απαγορευμένο πλέον «Μακεδονία ξακουστή». Την ώρα που οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη σουλατσάρουν ελεύθεροι, οι νεο-μπολσεβίκοι συλλαμβάνουν πολίτες που τοιχοκόλησαν αφίσες με τα πρόσωπα των προθύμων -6 συλλήψεις μέχρι στιγμής σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γρεβενά- για παράνομη αφισοκόλληση.

Δεν γνωρίζω τι θα έκανε η ΝΔ εάν ήταν κυβέρνηση. Εάν θα το υπέγραφε όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Το “εάν” δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Μόνον τα γεγονότα. Εάν είναι έτσι, τότε γιατί βιάζονται να το υπογράψουν αυτοί; Ας το αφήσουν στην επόμενη κυβέρνηση για να εκτεθούν εκείνοι.

Το αριστερό παραμύθι έχει απύθμενο θράσος: να καμαρώνει που Σλάβοι και Αλβανοί θα ονομασθούν και επίσημα “Μακεδόνες”. Με ελληνική έγκριση. Σε έναν κόσμο όπου η άγνοια ιστορίας και γεωγραφίας είναι ο κανόνας, η ονομασία υπηκοότητας και εθνότητας συνάμα ως «μακεδονικών» δίνει στους γείτονες, ασχέτως των όρων της συμφωνίας περί αρχαιότητας, απεριόριστη πρόσβαση στη μακεδονική κληρονομιά συνολικά, και μάλιστα με την υπογραφή μας. Κανένας ξένος δεν θα ασχοληθεί με το τι γράφει το Σύνταγμά τους, άλλωστε όποτε θέλουν το ξανα-αλλάζουν. Όλοι θα μένουν στο όνομα: ότι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία, τη χώρα του Μ. Αλεξάνδρου. Να υπενθυμίσω ότι την Ανατολική Γερμανία την είχαν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του πλανήτη, πλην της Δυτικής Γερμανίας. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Η σαφής δήλωση Ζάεφ πριν καν στεγνώσει το μελάνι, για “Μακεδόνες” του Αιγαίου και “Μακεδονική” γλώσσα στην Ελλάδα αποδεικνύει τι έρχεται. Ήδη, στις 18 Νοεμβρίου στην Αριδαία ιδρύθηκε μία νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με τον διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ».

Εμείς οι Μακεδόνες σάς υποσχόμαστε ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Σας υποσχόμαστε ότι κάποτε τα ονόματά σας θα γραφτούν και στα σχολικά βιβλία δίπλα σε εκείνο του Εφιάλτη για να σας θυμίζουν στις μελλοντικές γενιές.

Ό, τι και να υπογράψετε είναι για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, και εσείς μαζί. Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες ήταν, είναι, και θα είναι πάντα η ίδια η καρδιά του Ελληνισμού.

eleftheria.gr