Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την προώθηση και την ανάδειξη του κατηχητικού έργου, η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου οργανώνει συνάξεις κατηχητών και κατηχητριών, των προσώπων δηλαδή που ασκούν το έργο της κατήχησης, τόσο των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων, που δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες ηλικίες μέσω των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, όσο και των νεότερων αγοριών και κοριτσιών, που προσπαθούν να κάνουν κατανοητό τον θείο λόγο στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η πρώτη σύναξη κατηχητών για το νέο έτος 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαλτερού με καλεσμένο ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, κληρικό που έχει διακονήσει επί σειρά ετών ως κατηχητής και ήρθε να καταθέσει το απόσταγμα της εμπειρίας του.

Ο π. Ραφαήλ αναφέρθηκε διεξοδικά με την ομιλία του στην προσωπικότητα του κατηχητή, στα πνευματικά προσόντα που πρέπει να τον κοσμούν και στον τρόπο/μέθοδο άσκησης του κατηχητικού έργου, ώστε να είναι αφενός πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών, να συμφωνεί αφετέρου πάντοτε προς την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και πίστη, για να εκπληρώνει το σκοπό του ´´πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῶν ἁγίων εἰς ἔργον διακονίας, εἰς οἰκοδομὴν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ´´.

Μετά τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε για τη διατύπωση κρίσεων και ερωτημάτων, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους, εξαιρέτως δε τον π. Ραφαήλ για τον αποδοχή της πρόσκλησης να παραστεί και να μοιραστεί τις σκέψεις του με τους κατηχητές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, καθώς και τον π. Αλέξιο Καρυπίδη, προϊστάμενο της ενορίας του Βαλτερού, για τη όλη διοργάνωση της ημερίδας.

Εκ της Ι.Μ.Σιδηροκάστρου