Την υπογραφή της αίτησης μεταδημότευσής του στο δήμο Λαρισαίων, όπως προανήγγειλε την ημέρα της ενθρόνισής του, υπέγραψε το πρωί στο δημαρχείο Λαρίσης, ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

«Θέλω, για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Λαρισαίων, αλλά με την ευκαιρία, και όλους τους δημάρχους της ευρύτερης Περιφέρειας, με τους οποίους θα συνεργαστώ. Ευχαριστώ θερμά και πάλι τον λαό της Λάρισας για την τόσο συγκινητική υποδοχή του. Όταν σε ένα μέρος σε υποδέχονται οι πολίτες με τόσο βαθιά αισθήματα, χωρίς να σε γνωρίζουν, αυτό διπλασιάζει το αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Ήρθα στη Λάρισα για να υπηρετήσω την Εκκλησία,  η οποία θα πρέπει να γίνει νοσοκομείο ψυχών. Έρχομαι στο όνομα του Χριστού και οι ευθύνες μου είναι μεγάλες», δήλωσε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, αμέσως μετά την υπογραφή της αίτησής του.

Ο  κ. Καλογιάννης ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη να βοηθήσει τους Λαρισαίους να βρουν διέξοδο στο θρησκευτικό τους αίσθημα και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η συνεργασία του με τον κ. Ιερώνυμο θα είναι καθημερινή και ουσιαστική. «Είναι μεγάλη τιμή για τη Λάρισα να έχει έναν τόσο άξιο και μορφωμένο Μητροπολίτη στην κεφαλή της Μητρόπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας όπου τον υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μ. Δασκαλόπουλος.