Πρώτη Θεία Λειτουργία για τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμο, σήμερα το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα. Ο Σεβασμιώτατος κ.Ιερώνυμος προεξήρχε σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, μία μέρα μετά την ενθρόνισή του, με δεκάδες πιστούς Λαρισαίους να μετέχουν  της Θείας Λειτουργίας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Αυλώνος Χριστόδουλος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Κυθήρων Σεραφείμ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κίτρους Γεώργιος, Ελασσώνος Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο νέος Ποιμενάρχης μας, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αυτοσυνειδησία των Χριστιανών και στην σημασία των θαυμάτων μέσα στην Εκκλησία. ”Έρχεται ο Απόστολος Παύλος για να μας πει ότι άλλη η λογική του Θεού και άλλη η λογική των ανθρώπων και αυτή η λογική του Θεού υπερέχει της λογικής των ανθρώπων. Γι’ αυτό πολλές φορές οι άνθρωποι απορούν όταν δεν ταυτίζονται με τον Θεό και δεν τον συναντούν” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης μας τόνισε: ”Πολλές φορές ο Θεός θα λέγαμε ανθρωπομορφικά πιέζεται και κάνει το χατήρι αυτού που του ζητά το οτιδήποτε κι ας μην θέλει να του το δώσει για άλλους λόγους. Πολλές φορές τα θαύματα είναι μία πίεση προς τον Θεό στην οποία ο Θεός ενδίδει γιατί σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία. Πολλές φορές η παραίτηση από μία ασθένεια είναι ενδεχομένως μειονέκτημα, είναι απόθεση του Σταυρού, είναι κατάπαυση του αγώνος, είναι αποστροφή του θείου θελήματος. Μέσα από την ασθένεια ξεπλένονται οι αμαρτίες του ανθρώπου και τελικά αποδιδόμαστε στον Θεό πεντακάθαροι”. ”Γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά γίνονται ουσιαστικά θαύματα που δεν τα πιάνει το μάτι μας. Η λογική του Θεού ενεργεί τα θαύματα, η λογική των ανθρώπων αποζητεί άλλου τύπου θαύματα. Ας μάθουμε να εκκεντριζόμαστε στην λογική του Θεού και να μένουμε σε αυτό το οποίο η Εκκλησία απλόχερα μας προσφέρει, την Θεία Χάρη, ως ένα διαρκές θαύμα” υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους αγίους Αρχιερείς που τον τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους αλλά και επειδή τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και το πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό: ”Είμαι υποχρεωμένος στον λαό αυτό και εμείς οι Αρχιερείς υπάρχουμε για τον λαό αυτό. Όλες μου οι δυνάμεις θα στρατευτούν προς την ωφέλεια όλων μας, ώστε να σταθούμε όλοι στην δεξιά του Κυρίου” τόνισε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.

Οι πιστοί ανταπέδωσαν στα λόγια του Ποιμενάρχη τους φωνάζοντας για ακόμη μία φορά “ΑΞΙΟΟΟΣ!!!”