Με την ιαχή «ΑΞΙΟΣ» να ακούγεται συνεχώς, η Λάρισα υποδέχθηκε το νέο της Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμο.

Στα διόδια Μοσχοχωρίου έγινε η πρώτη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερωνύμου, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα συνοδεία Αρχιερέων.Τον κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε και την ποιμαντική ράβδο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός.

Η επίσημη υποδοχή έγινε μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ στην Κεντρική Πλατεία ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης προσφώνησε τον κ. Ιερώνυμο. Καλωσορίζοντας τον νέο Ποιμενάρχη, τόνισε ότι: ”ήρθατε να διακονήσετε ένα τόπο φιλειρηνικό, έναν τόπο που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες σε δύσκολα χρόνια”.

Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη Ιερωνύμου προς τον λαό της Λάρισας:”Έρχομαι στη Λάρισα, έρχομαι στο τόπο μου, στην πατρίδα μου! Την Δευτέρα θα έρθω στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε να υπογράψω την μεταδημότευση μου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αμέσως μετά, με πομπή, ο νέος Μητροπολίτης μας κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρονίσεώς του, που τελέστηκε παρουσία πλειάδος αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των αρχών και πλήθους λαού.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά την άφιξη του νέου Ποιμενάρχου μας, κ. Ιερώνυμου, μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Η ιαχή «ΑΞΙΟΣ» δονούσε την ατμόσφαιρα. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και στην συνεχεία τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία.

Με το πέρας της δοξολογίας ακολούθησαν ομιλίες του Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα και τέλος ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη μας, κ.Ιερώνυμου.

Αμέσως μετά την τελετή ενθρόνισής του, ως νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού όπου βρίσκεται – κατά την τελευταία του επιθυμία – ο τάφος του Μακαριστού προκατόχου του, κυρού Ιγνατίου, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Με τα λόγια του “Ευαγγελιστή της αγάπης” Απόστολου Ιωάννη “αγαπώμεν αλλήλους” ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος απηύθυνε το πρώτο του μήνυμα μετά την ενθρόνισή του το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.