Για άλλη μια φορά ο Ιταλός ΥΠΕΣ Μ.Σαλβίνι είναι συγκλονιστικός καθώς όχι μόνο αναφέρθηκε στην βεβήλωση του Σταυρού στην Λέσβο αλλά «κρούει» των κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κοινωνία που τελεί σε λήθαργο ότι «χωρίς ρίζες η Ελλάδα θα χαθεί, είναι μεγάλη ηλιθιότητα να επιτίθεται κάποιος στις ρίζες του, είστε κοινωνία χωρίς μέλλον».

 

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο twitter είπε «Ο Σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν άρεσε σε μια ΜΚΟ και τον κατεδάφισαν, τι ηλιθιότητα. Μια κοινωνία που επιτίθεται στις δικές της ρίζες, είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι της περιοχής να τον ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο Σταυρό στο ύψωμα πάνω από την θάλασσα»

«La croce infastidisce gli immigrati”, non piaceva a una Ong e la abbattono. Che idiozia!!! Una società che offende le proprie radici è una società SENZA FUTURO. Spero gli abitanti del luogo rimettano in piedi questa splendida croce a picco sul mare.» ήταν το ακριβές μήνυμα στα ιταλικά.

 

Το εξωφρενικό είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για την κατεδάφιση του Σταυρού, αντιθέτως έχουν εφευρεθεί «πολεοδομικά κωλύματα» για να μην ξαναστηθεί, με την αστυνομία να εμποδίζει την ανέγερσή του!

Σημειώνεται ότι εκτός του Σταυρού γκρεμίστηκε και ένα προσκυνητάρι στην Λέσβο και μάλιστα στην ίδια περιοχή,  στην θέση Απελή της Μυτιλήνης.

Οι κάτοικοι έκαναν μια πρόχειρη αναστύλωση στηρίζοντας την βάση του Σταυρού σε πέτρες αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρατήσει μια τέτοια «ανέγερση»

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μ.Σαλβίνι τάχθηκε υπέρ του Ελληνισμού μέσα σε λίγες ημέρες

Πριν έξι ημέρες έστειλε μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την Μόσχα, με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό:

«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα (σ.σ.: η Τουρκία) η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. (σ.σ.: Κύπρος). Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».

«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες οι Βρυξέλλες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη».

Πάντως αυτή την φορά έλαβε θέση και υπέρ της Ορθοδοξίας σκεπτόμενος όχι ως ετερόδοξος αλλά ως ομόθρησκος με πλήρη σεβασμό προς το ορθόδοξο δόγμα.

Πάντως τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα της βεβήλωσης του Σταυρού

Πηγή infognomonpolitics

«Κεραυνοί» Σαλβίνι για τον σταυρό της Λέσβου

dimokratianews20.10.2018

Ο ΥΠΕΣ της γειτονικής χώρας ξέσπασε για τον βανδαλισμό του συμβόλου της πίστης και της Ορθοδοξίας στη Μυτιλήνη

Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα, ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται ότι εδώ είμαστε Ευρώπη».

Τάδε έφη Ματέο Σαλβίνι, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας, με ανάρτησή του στο twitter, και έδειξε άλλη μια φορά τον δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουν η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο Ιταλός πήρε θέση για το ζήτημα που απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την ελληνική κοινωνία: το γκρέμισμα ενός σταυρού κάτω από το κάστρο, σε παραλιακό σημείο της Λέσβου, επειδή «ενοχλούσε» ΜΚΟ και μετανάστες. Ο λευκός τσιμεντένιος σταυρός είχε ανεγερθεί στην περιοχή Απελή, πάνω από μία παραλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το αφήγημα, μερικές μέρες αργότερα μία από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο έστειλε στον λιμενάρχη Μυτιλήνης και στον δήμαρχο Λέσβου μία επιστολή, σύμφωνα με την οποία ο σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Κυρίως προσβλητική

Οπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο), αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή, η ΜΚΟ ζητούσε από τον λιμενάρχη και τον δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων». Λίγες μέρες αργότερα ο σταυρός επανατοποθετήθηκε από μερίδα κατοίκων, κάποιοι εκ των οποίων δήλωσαν οργισμένοι και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κάποιους, ο σταυρός επανατοποθετήθηκε. Δυστυχώς χρειάστηκε να είναι ο Σαλβίνι αυτός που επισήμανε την αξία της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης στους ντόπιους.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Έκαναν ό,τι δεν έκανε η Ελλάδα!

Θα περίμενε κανείς η παραπάνω τοποθέτηση να έχει γίνει από κάποιον Έλληνα πολιτικό. Της κυβέρνησης ή έστω της αντιπολίτευσης. Ωστόσο κανείς δεν τόλμησε να θίξει ή έστω να σχολιάσει το ζήτημα που απασχόλησε την κοινωνία της Λέσβου. Και η αντίδραση ήρθε από την Ιταλία. Από τον πατριώτη Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος, αναγνωρίζοντας την αξία του πατριωτισμού και της εθνικής συνείδησης για τη χώρα του, δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο και στους Ελληνες πολιτικούς και στελέχη, που δεν τόλμησαν να πουν τα αυτονόητα. Ο Σαλβίνι πήρε θέση υπέρ της Ορθοδοξίας και υπέρ της Ελλάδας!