Ακόμα μία πνευματική εξόρμηση πραγματοποίησαν τα μέλη των ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ  ΝΕΩΝ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, στην αρχή της νέας ιεραποστολικής χρονιάς. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στο Ναό του πολιούχου μας και με τις δικές του ευλογίες ξεκίνησαν για τη Βόρεια Ελλάδα. Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βραδινή Ακολουθία κατά το Αγιορείτικο τυπικό (από τις 3.30 ως 8.00 π.μ.) στην Ι.Μ.Αγ.Παντελεήμονος  Χρυσοκάστρου  Καβάλας. Μεσονυχτικό, Όρθρος, Ώρες, Θεία Λειτουργία. Πρωτόγνωρη εμπειρία κυρίως για τα κορίτσια. Μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων και αλλοιώθηκαν από την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας “Τριχερούσας” και λείψανο του αγ.Παντελεήμονος. Έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας από τον γέροντα Φίλιππο και τις αδερφές και συνέχισαν το ταξίδι τους.

Δεύτερος προορισμός το Πόρτο Λάγος, στη λίμνη Βιστωνίδα. Προσκύνημα στο μετόχι της Ι.Μ.Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Πρόκειται για δύο νησάκια πάνω στη λίμνη με αντίστοιχα δυο εκκλησάκια:του αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας. Όλοι μαγεύτηκαν από την απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου και τα διάφορα είδη πουλιών που ζουν εκεί.

Το μεσημέρι έφτασαν στην Ξάνθη:ελεύθερο πρόγραμμα. Η παλιά πόλη, το ονομαστό παζάρι, το Ρολόι τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των Νέων μας. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε αρμονική συνύπαρξη. Οπωσδήποτε περίπατος στην παλιά πόλη της Ξάνθης με τα σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια. Εδώ γεννήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Μάνος Χατζηδάκις. Φαγητό και καφές σε μαγαζιά που σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Ανατολίτικες γεύσεις, πολίτικα γλυκά… 4.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα φοιτούν στην Ξάνθη. Αρκετοί οι Λαρισαίοι που μένουν μόνιμα εκεί, αλλά και Ξανθιώτες που πέρασαν από την Λάρισα. Υπέροχες στιγμές…

Τελευταία στάση έγινε στην Ι.Μ.Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο Όρος. Ιστορική μονή με τη θαυματουργή αχειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου, εμπρός στην οποία όλο το “γκρουπ” έψαλλαν συγκινημένοι τα μεγαλυνάρια από την Παράκληση. Εσπερινός. Θαυμαστό ότι πάνω στη μολυβένια σκεπή είναι φυτρωμένο ένα κυπαρισσάκι. Άκουσαν το ιστορικό και πολλά από τα θαύματα που επιτελεί η Παναγιά και επέστρεψαν με ενισχυμένες τις ελπίδες για καλύτερες μέρες.

Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ των ΝΕΩΝ μας συνεχίζονται στο Ναό μας κάθε Τρίτη 9-10 το βράδυ.