του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη

Με το συντριπτικό ποσοστό του 65% της αποχής, δηλαδή με ένα βροντερό «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών, οι πολίτες των Σκοπίων έδωσαν 4 χαστούκια σε όσους επιχείρησαν να αποφασίσουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς και σε όσους, σαν την ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι λύκοι έχουν γίνει πρόβατα.

 

Τα αβίαστα συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του χτεσινού δημοψηφίσματος είναι τα παρακάτω:

Το πρώτο χαστούκι είναι στην ελληνική κυβέρνηση:

Η συντριπτική πλειονότητα Σλαβομακεδόνων, ακολούθησαν τη γραμμή του προέδρου Ιβανόφ και του εθνικιστικού VMRO, που αντιτίθενται ανοιχτά στη συμφωνία, και απέσχον από τις κάλπες. Απέδειξαν έτσι, ότι όχι απλά δεν είναι φίλοι των Ελλήνων, όπως θέλει να πουλήσει ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του, αλλά, αντίθετα είναι ποτισμένοι με τον Μακεδονισμό, στον οποίο γαλουχούνται εδώ και 75 χρόνια, διεκδικώντας τη «Μακεδονία του Αιγαίου» σε βάρος της Ελλάδας.

Το δημοψήφισμα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να τελειώσει το παραμύθι των Ελλήνων πολιτικών για έναν φιλικό λαό, και ένα φιλικό κράτος, που θέλει μόνο τη συμβίωση και την κοινή ευημερία. Πρόκειται για φανατικά ποτισμένους με μεγαλοϊδεατισμό σε βάρος της Ελλάδας, που θεωρούν ακόμα και τη συμφωνία των Πρεσπών, που τους δίνει εθνικότητα και γλώσσα, προδοτική! Γιατί τους στερεί το παραμύθι του ονόματος, της αρχαίας ιστορίας και των διεκδικήσεων στην ελληνική Μακεδονία. Τους στερεί όλα εκείνα τα παραμύθια, με τα οποία μεγάλωσαν.

Το δημοψήφισμα απέδειξε περίτρανα, ότι η μόνη αποδεκτή και συμφέρουσα για την Ελλάδα λύση είναι μια ονομασία, σαν τη Σλαβομακεδονία, που προσδιορίζει επακριβώς τη χώρα, με κατοίκους σλαβομακεδόνες, γλώσσα σλαβομακεδονική και προϊόντα σλαβομακεδονικά. Ονομασία, που δεν χρειάζεται και καμιά επεξήγηση για την ιστορία της χώρας. Τα λέει όλα. Τι θα κάνει αυτή η χώρα με την αλβανική μειονότητα, είναι δικό της πρόβλημα. Θα το λύσει εκείνη και όχι η Ελλάδα.

Το δεύτερο χαστούκι είναι για τη σκοπιανή κυβέρνηση.

Η στάση των Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, που απέσχον, είναι η απόδειξη ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν μόνο για τους Έλληνες πολίτες μια λύση ερήμην τους, που επιβλήθηκε από έξω, σε πρόθυμους κυβερνήτες. Ήταν μια τέτοια και για τους σκοπιανούς. Ο οποίοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα απέδειξαν ότι όλα όσα έλεγε ο Ζάεφ για ολόθερμη υποστήριξη της συμφωνίας του από τους πολίτες της χώρας του και για απομόνωση του προέδρου Ιβανόφ, δεν ήταν παρά Τσίπρεια ψέματα, αντάξια της φιλίας και σύμπνοιας των δύο ηγετών.

Το 65% των πολιτών στα Σκόπια έχει βάλει από σήμερα τον πρωθυπουργό τους στη δεινή θέση να ολοκληρώσει μια συμφωνία, που η πλειονότητα δεν θέλει. Επομένως τον θεωρεί αντίπαλό της. Με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά το πολιτικό του μέλλον. Το επόμενο βήμα, να ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή, και το μεθεπόμενο και πιο προκλητικό, να αλλάξει το Σύνταγμα, απαλείφοντας τον Μακεδονισμό, είναι πλέον ακόμα πιο επικίνδυνα για το μέλλον του Ζάεφ. Οι ηγέτες εκλέγονται από το λαό τους. Όχι από τους «έξω». Όσο κι αν τους προωθούν οι «απ’ έξω». Και ο Ζάεφ το ξέρει αυτό.

Το τρίτο χαστούκι είναι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ:

Οι «μεγάλες δυνάμεις» δεν συνετίστηκαν και δεν έμαθαν τίποτε από το πάθημά τους στην Κύπρο το 2004, οπότε επιχείρησαν να επιβάλουν με το ζόρι μια λύση ουσιαστικής διχοτόμησης της χώρας και υποβάθμισης των Ελληνοκυπρίων, με άπειρα εκατομμύρια δολ. και με απανωτές επισκέψεις. Εκτός τόπου και χρόνου, κλεισμένοι στα χρυσά γραφεία τους νομίζουν ότι οι λαοί μαγεύονται μόλις τους βλέπουν ή τρομοκρατούνται, όπως οι κυβερνήσεις τους.

Επιπλέον, καλομαθημένοι από την κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα, που μετέτρεψε το 62% εναντίον τους «όχι» σε «ναι» το 2015, πιστεύουν ότι τέτοιοι πειθήνιοι ηγέτες ευδοκιμούν στα τριτοκοσμικά Βαλκάνια. Οι ίδιοι οι υπηρέτες τους το επιβεβαιώνουν.

Άστοχοι σχολιαστές στα ελληνικά κανάλια υποτίμησαν τη στάση των σλαβομακεδόνων, που απέσχον παρά το μπαράζ των «ξένων επισκεπτών», με το επιχείρημα ότι αυτά δεν πιάνουν στους βαλκανικούς λαούς, υπονοώντας ότι οι βαλκανικοί λαοί είναι λιγότερο πολιτισμένοι και ατίθασοι! Ενώ ξέρουν πολύ καλά, ότι τέτοιες έξωθεν παρεμβάσεις είναι αδιανόητες στις «πολιτισμένες» χώρες.

Το τέταρτο χαστούκι είναι για τα ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντας σε Ελλάδα, Σκόπια, ΕΕ και ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι- χρήμα και οι εταιρίες- χρήμα, που δεν έχουν πατρίδα, αλλά πατρίδα τους είναι απλώς η χώρα που τους αποδίδει, μα και χώρες που θέλουν να στηρίξουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντά, βρίσκονται ήδη σε δύσκολη θέση, έχοντας επενδύσει σε σχέδια δισ., κυρίως στα Σκόπια. Είτε πρόκειται για νατοϊκά σχέδια εγκαταστάσεων και υποδομών, είτε για ενεργειακές εταιρίες, είτε για μεγάλες εταιρίες διαμετακομιστικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών, μεταφορικές.

‘Ηδη, ελληνικά συμφέροντα ξίνισαν τα μούτρα τους χτες, κυρίως σε μέσα ενημέρωσης, με ολοφάνερη δυσαρέσκεια για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο υποβάθμιζαν σαν είδηση!

Αντίθετα, πάνω από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν για «όπλο» τους την ένδειξη Μακεδονικός ή παράγωγό του, αναθάρρησαν, ελπίζοντας σε ματαίωση της συμφωνίας, που ευνοεί σκανδαλωδώς τις σκοπιανές εταιρίες και βλάπτει σοβαρά τις ελληνικές.

Η σκοπιανή κυβέρνηση και ο Ζάεφ κρύβονται πίσω από το σταλινικό 90%+, που ψήφισαν όσοι πήγαν χτες στις κάλπες, ενώ ακόμα και γι αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να προβληματίζονται. Αφού όσοι πήγαν να ψηφίσουν ήταν ουσιαστικά μόνο όσοι αποδέχονται τη συμφωνία!

Το τραγελαφικό είναι ότι και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη γραμμή Ζάεφ από χτες ! Η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβητεί ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών του 1946, φωνάζοντας ότι η πλειοψηφία του λαού απείχε (με εντολή του ΠΓ του ΚΚΕ), σήμερα υποβαθμίζει την αποχή των «συντρόφων» σκοπιανών του VMRO! Ιδεολογικές πιρουέτες καθαρών οπορτουνιστών.

Το 65% ουσιαστικό «όχι» των σκοπιανών, οδηγεί τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους αξιωματούχους σε ένα καθαρό πραξικόπημα. Ενώ παριστάνουν τους δημοκράτες, που θέλουν οι αποφάσεις να στηρίζονται στη βούληση των λαών, που πρέπει να αποφασίζουν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι, είναι έτοιμοι να χειροκροτήσουν την ψήφο μιας καθαρής μειοψηφίας, ενώ από την άλλη έχουν την εκκωφαντική αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας. Που, πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν ήταν αποχή αδιαφορίας. Είναι ψήφος αποδοκιμασίας των Πρεσπών. Και μέσα στα χειροκροτήματα, να συνεχίσουν σαν να μην έγινε τίποτε, τα σχέδια για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι λαοί είναι απλώς διακοσμητικά πιόνια στα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σχέδια.

Ο κ. Καμμένος, για να δικαιώσει παλιότερες δηλώσεις του ότι οι σκοπιανοί θα καταψηφίσουν το σχέδιο, έσπευσε χτες να πανηγυρίσει για την αποχή, λέγοντας ότι καθιστά τη συμφωνία άκυρη! Τρίχες! Τίποτε στη συμφωνία δεν προβλέπει τέτοιο πράγμα. Με την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στην κυβέρνηση έχει δέσει ο ίδιος χειροπόδαρα τη χώρα του στις Πρέσπες.

Και χρωστάει να μας πει, μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο του, τι ακριβώς παίρνει η Ελλάδα με τη συμφωνία. Τι ακριβώς κερδίζει. Να μας πει έναντι ποιών κρυφών ανταλλαγμάτων η συγκυβέρνηση ξεπούλησε το όνομα και τα προϊόντα της Μακεδονίας, την ταυτότητα των Μακεδόνων και τον ήλιο της Βεργίνας στη σημαία των Σκοπίων. Γιατί, φανερά κέρδη και ανταλλάγματα δεν υπάρχουν.

Το τραγικό για τους Έλληνες και τους Μακεδόνες είναι ότι στηρίζουν πλέον την ιστορία τους και την αξιοπρέπειά τους στην ελπίδα να παραμείνουν οι σλαβομακεδόνες πολίτες και πολιτικοί, που αντιμάχονται τη συμφωνία, άκαμπτοι μέχρι τέλους. Και να ματαιώσουν έτσι τις Πρέσπες. Αφού οι ηγέτες της Ελλάδας έχουν αποδειχτεί υπηρέτες άλλων χωρών και συμφερόντων.

από το liberal.gr ,ardin-rixi.gr