Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, αρχίζουν οι εγγραφές και τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Στη Σχολή φοιτούν μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών.

Στα 5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή οι μαθητές διδάσκονται έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων της Εκκλησιαστικής μας μουσικής, Τυπικό, Ιστορία, Λειτουργική, Ευρωπαϊκή Μουσική, Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής κ.α.

Για τα παιδιά του Δημοτικού λειτουργεί όπως κάθε χρόνο, πλέον, το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα παιδιά έρχονται σε μία ευχάριστη γνωριμία με τη μουσική, με σκοπό να την αγαπήσουν, να καλλιεργηθούν και να αξιοποιήσουν γόνιμα τον ελεύθερό τους χρόνο.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει το Ψαλτικό Φροντιστήριο. Ένα τμήμα που θα κάνει μουσική προετοιμασία στους μαθητές για τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές., και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Η Σχολή της Μητροπόλεώς μας λειτουργεί από το 1981 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παρέχει, κατόπιν εξετάσεων ενώπιον επιτροπής, Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής. Με τους τίτλους σπουδών μπορεί κάποιος να διδάξει στα Μουσικά Σχολεία, σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.

Παραρτήματα της Σχολής λειτουργούν στον Τύρναβο, τη Γιάννουλη και τον Πλατύκαμπο.

Τα δίδακτρα είναι πολύ προσιτά με επιπλέον εκπτώσεις  για Πολυτέκνους–Τριτέκνους, Ανέργους  και παιδιά Δημοτικού.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι Καθηγητές –Πρωτοψάλτες της Μητροπόλεώς μας:

Ηλίας Παπαδόπουλος, Θεοδόσης Διαμάντης, Απόστολος Παπαγεωργίου, Χρήστος Ζτιάβας, Χριστόφορος Καρυώτης, Γεώργιος Ζήσης, Γεώργιος Τερζούδης και στην Ευρωπαϊκή Μουσική η Έλενα Σαΐτη.

Πληροφορίες:

Γραμματεία Σχολής – 2410536587, Θεοδόσης Διαμάντης – 6938999122, Χρήστος Ζτιάβας – 6986302009.