Μακεδονία ξακουστή…

Με αφορμή το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα κηρύξει ο πρωθυπουργός της χώρας με την παρουσία μελών της Κυβέρνησης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, αποφασίσαμε τη μετάβαση στη συμπρωτεύουσα την παραπάνω ημερομηνία, προκειμένου να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που οργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και να διαμαρτυρηθούμε κατά της απαράδεκτης και εθνικά καταστροφικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα, μακεδονική ιθαγένεια και μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας Σλάβους των Σκοπίων.

Η εν λόγω Συμφωνία δεν επιλύει το ψευτομακεδονικό ζήτημα που δημιούργησε ο Κροάτης ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Τίτο. Αντιθέτως επιβάλλει τα πονηρά του σχέδια περί «Μακεδονίας του Αιγαίου». Ως εκ τούτου είναι εθνικώς επικίνδυνη για τη χώρα μας. Το όνομα Μακεδονία στους γείτονές μας θα αποτελεί διαρκή αιτία αλυτρωτισμού για τα Σκόπια και διεκδίκησης εδαφών της ελληνικότατης Μακεδονίας μας.

Επιθυμούμε να διακηρύξουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε Μακεδόνες τους Σλάβους. Δεν εκχωρούμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ούτε αρνούμαστε τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Θέλουμε να τονίσουμε στους κυβερνήτες μας ότι οι ενέργειές τους βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αλλά και με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στα δύο παλλαϊκά συλλαλητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά και τόσων άλλων πόλεων της Μακεδονίας μας και όλης της Ελλάδας.

Πρέπει οπωσδήποτε «να σώσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί αυτή θα μας σώσει», όπως έλεγε ο Ίων Δραγούμης.

Αρχίζουμε τον αγώνα μας με την επίκληση της βοήθειας του Θεού. Με αγρυπνία δηλαδή που θα τελεστεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Λάρισας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Όλοι στον αγώνα για τη Μακεδονία μας! Για να σταματήσουμε την ενδοτική θέση των κυβερνητών μας και να μην περάσουν τα όποια πονηρά σχέδια των ξένων.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο μέχρι και την Παρασκευή 07/09/2018 στα βιβλιοπωλεία της Χριστιανικής Εστίας (Παπακυριαζή 30, τηλ. 2410-536181) και της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14, τηλ. 2410-621685).