Σήμερα το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, η Λάρισα υποδέχεται το σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχη της, κυρού Ιγνατίου.

Χιλιάδες πολίτες θα «κλίνουν το γόνυ» στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας. Ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου ΔΕΝ θα κλείσει καθόλου από την Πέμπτη το απόγευμα ως το Σάββατο το μεσημέρι, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να αποχαιρετίσουν τον μακαριστό πνευματικό τους πατέρα.

Σε ότι αφορά το τελετουργικό σήμερα, στις 6 μ.μ., αναμένεται να φτάσει το σκήνωμα και εκείνη την ώρα θα ψαλεί τρισάγιο από τον Τοποτηρητή, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ.Ιγνάτιο. Το βράδυ και από ώρα 10 μ.μ. θα τελεστεί αγρυπνία προεξάρχοντος του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αύριο Παρασκευή το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Άγιο Αχίλλιο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ψαλεί Αρχιερατική αγρυπνία. Συνεχώς, στα ενδιάμεσα των Ακολουθιών, ιερείς της Μητροπόλεώς μας θα διαβάζουν το Ιερό Ευαγγέλιο.

Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθως αναμένεται η έλευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ώστε στις 11 το πρωί να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, όπου θα παραβρεθούν δεκάδες αρχιερείς. Στην συνέχεια θα υπάρξει περιφορά στους δρόμους γύρω από το Άγιο Αχίλλιο και ακολούθως θα γίνει η ταφή πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού όπως ήταν η επιθυμία του μεταστάντος.

Από σήμερα το τριήμερο πένθος

Τριήμερο πένθος έχει κηρύξει ο Δήμος Λαρισαίων για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατιού, από την Πέμπτη 12 Ιουλίου έως το Σάββατο  14 Ιουλίου.

Η κήρυξη του τριήμερου πένθους, γίνεται στο πλαίσιο σχετική ομόφωνης απόφασης – ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη μετά την γνωστοποίηση της εκδημίας του Σεβασμιωτάτου.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων.