Εξεδήμησε προς Κύριον αιφνιδίως την μεσημβρία της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018 ο Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος (κατά κόσμον Βύρων) Μπάταλης, του Βασιλείου και της Βασιλικής. Ο μεταστάς γεννήθηκε στην Λάρισα την 1η Μαΐου του 1989 και ανετράφη εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, υπό των ευσεβών γονέων του και υπό των πνευματικών αναδόχων του Σπυρίδωνος και Αρετής Δήμτσα. Στην Λάρισα έλαβε την εγκύκλιο μόρφωση και το 2008 απεφοίτησε από το Εκκλησιαστικό ΙΕΚ Λαρίσης. Υπήρξε μέλος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και Αναγνώστης, Ιερόπαις και Κατηχητής της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, όπου και διηκόνησε πιστά επί σειρά ετών στο εκεί επιτελούμενο πνευματικό και κατηχητικό έργο. Περατώσας τις σπουδές του, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και Πρεσβύτερος στις 9 Ιουνίου 2014, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος μετά ταύτα του απένειμε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη, κατά τον εσπερινό της Αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, του 2016, επαινέσας αυτόν για την πρόθυμη εκκλησιαστική του διακονία. Ως νέος Ιερομόναχος τοποθετήθηκε με εντολή του Σεβασμιωτάτου, εφημέριος του αρχαίου περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμυγδαλέας, όπου σε συνεργασία με τους επιτρόπους και τους πολλούς και καλούς συνεργάτες της ενορίας, άνδρες και γυναίκες, επετέλεσαν μαζί σπουδαίο πνευματικό, ποιμαντικό, διδακτικό, φιλανθρωπικό και ανακαινιστικό έργο. Επί των ημερών του αοιδίμου πατρός εξωραΐσθηκαν όλες οι εκκλησίες και τα παρεκκλήσια του χωριού, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, ενώ ακόμη ανακαινίσθηκε το πρεσβυτέριο της ενορίας, οργανώθηκε κύκλος εσπερινών κατηχητικών συνάξεων και δρομολογήθηκε η εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμυγδαλέας, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει.
Ο κεκοιμημένος αγαθός λεϋίτης της Εκκλησίας του Χριστού, υπήρξε ένας συμπαθής, ευγενής και φιλάγαθος κληρικός, που σκορπούσε σε όλους τους ανθρώπους πλούσιο το χαμόγελό του, ενώ ανεδείχθη κατά την τόσο σύντομη ιερατική του διακονία, ο ποιμήν ο καλός, που με την αγαπώσα καρδία του, καλλιέργησε το γεώργιον του Θεού και οδήγησε τους πιστούς χριστιανούς τόσο στην Εκκλησία και την πλούσια λατρευτική της ζωή, όσο και στην αέναη δοξολογία του ονόματος του Αγίου Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, περίλυπος πληροφορήθηκε στην Αμερική, όπου ευρίσκεται το αιφνίδιο γεγονός της προς Κύριον εκδημίας του αειμνήστου π. Θεοδοσίου, προσευχήθηκε ένδακρυς για την ανάπαυσή της ψυχής του, ενώ μετά ιεράς συγκινήσεως συλλυπήθηκε την μητέρα του μεταστάντος και τους δύο κατά σάρκα αδελφούς του, π. Πολυχρόνη Μπάταλη, εφημέριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και Κωνσταντίνο Μπάταλη.

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα τελεσθεί την  Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.
Η σορός του μακαριστού π. Θεοδοσίου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαρίσης από τις 7 π.μ., όπου θα τελεστεί και Θεία Λειτουργία.

«ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ Π. ΘΕΟΔΟΣΙΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.»

«ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΜΒΑΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΕΡΑΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ!»

«ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ…»

π.Αχίλλιος