Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος εντός των επόμενων εβδομάδων ενδεχομένως και ημερών σε περίπτωση που βρεθεί συμβατό μόσχευμα κι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ηδη βρίσκεται στο Μαϊάμι υπό την φροντίδα του κορυφαίου ομογενή χειρουργού Δρα Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», είναι διεθνώς καταξιωμένος στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι εκ των πλέον σημαινόντων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος με προσήνεια και αγάπη προς όλους, υποβάλλεται καθημερινώς στις απαιτούμενες προχειρουργικές εξετάσεις.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε με προθυμία στον «Εθνικό Κήρυκα» και στην ερώτηση πώς αισθάνεται, είπε πως «αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούμαι ακόμα αλλά με τη βοήθεια του Θεού εν καιρώ πιστεύω θα είμαι καλά».

Αναφορικά πότε θα γίνει η χειρουργική επέμβαση είπε «δεν ξέρουμε» και συμπλήρωσε «μόνο ξέρουμε ότι στις 20 του μηνός γραφόμαστε στη λίστα και από εκεί περιμένουμε».

Οταν τον ρωτήσαμε τι του λέγει ο γιατρός ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης, είπε ότι «είναι αισιόδοξος και μας μεταδίδει την αισιοδοξία και τα πιστεύω του». Οσον αφορά το πώς γνωρίσθηκαν με τον Δρα Τζάκη, είπε ότι «είναι γνωστός στην Ελλάδα από το γεγονός του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Κι όταν εμείς βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση τον πήραμε τηλέφωνο και αυτός με τέτοια αμεσότητα ήλθε στη Λάρισα. Ηλθε, με είδε, τα είπαμε και τότε το κανονίσαμε να έλθω στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τρέφει μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για την Ομογένεια της Αμερικής και μίλησε με τα πιο φιλόφρονα λόγια: «Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την Ομογένεια, την θαυμάζω που βλέπω τις παρελάσεις της που είναι θερμή και δυνατή, που νοιάζεται για την Ελλάδα», είπε και συμπλήρωσε «και ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας και την ανταπόκρισή σας».

Τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ο οποίος αφίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Μαΐου, συνοδεύουν ο πρωτοσύγκελός του π. Αχίλλειος, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο Αρχιδιάκονος Μωυσής.

Ο π. Ιγνάτιος είπε πως «μας έχει δείξει πολλή αγάπη ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο π. Σπυρίδων και ο π. Αριστείδης μάς υποδέχθηκαν με την οικογένεια του κ. Σκούρτη στο αεροδρόμιο». Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και οι συνοδοί του διαμένουν στην πόλη Weston πλησίον του νοσοκομείου.

Ο Μητροπολίτης μας,κ.Ιγνάτιος χοροστατών στο Ναό μας

Με σοβαρό πρόβλημα υγείας δοκιμάζεται ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, κ.Ιγνάτιος, ο οποίος  βρίσκεται από τις 30 ΜαΪου, στην Αμερική για μεταμόσχευση ήπατος. Οι προσευχές όλων μας, των πνευματικών του παιδιών, κληρικών και λαϊκών, θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό και όλοι θα τον περιμένουμε να λάβουμε και πάλι από κοντά την αρχιερατική του ευλογία. Ο πολιούχος και προστάτης μας, Άγιος Αχίλλιος ο μυροβλύτης και θαυματουργός, να είναι κοντά στον διάδοχό του, Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο, και να μεσιτεύει στο θρόνο του Θεού για την αποκατάσταση της υγείας του. 

Κ α λ ή   ε π ι τ υ χ ί α, Σ ε β α σ μ ι ώ τ α τ ε !

Οι ιερείς και όλο το πλήρωμα της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου Σας αναμένουμε σύντομα και πάλι στο Δεσποτικό Θρόνο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, λειτουργούντα, ευλογούντα και διδάσκοντα ημάς!

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος

Εξάλλου μήνυμα προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κ. Ιγνάτιος, με αφορμή το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική . Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ζητά τις ευχές και τις προσευχές όλων για την μεταμόσχευση, καθώς και τις πρεσβείες του Αγίου Αχιλλίου και των Τοπικών μας Αγίων.

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ἀδελφοί μου,

Σήμερα πού ἡ Ἁγία πόλι μας ἑορτάζει καί τιμᾶ τόν Προστάτη καί Πολιοῦχο της, καί ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον ἡ μακαρία γῆ τῶν Θετταλῶν, τήν ὁποία ἐποίμανε ὁ Μυροβλύτης Ἅγιός μας, δοξάζει καί τιμᾶ, σήμερα πού συνεορτάζουν μέ τά εὐλαβῆ πλήθη τῶν Λαρισαίων ἠγαπημένοι ὅμοροί μας Ἀρχιερεῖς, σήμερα πού σεπτά χέρια Ἱερέων βαστάζουν τήν ἱερά Λάρνακα μέ τά Ἱερά Λείψανα τοῦ ἑορτάζοντος Ἁγίου μας, πού Ἄρχοντες τετιμημένοι παρίστανται ἐκπροσωποῦντες τόν λαό τοῦ Θεοῦ τόν ἅγιο, σήμερα πού ψάλται καλλικέλαδοι ἀναπέμπουν ὕμνους στόν Ἅγιο κι ἐσεῖς ὅλοι παρίστασθε σ’ αὐτή τή λαμπρά ἑορτή καί στεφανώνετε αὐτήν μέ τήν βαθειά σας εὐλάβεια καί τήν ἀγάπη σας, ὅλοι ξέρετε ὅτι ἐγώ δέν συμμετέχω σ’ αὐτή τήν ἑορτή.

Καί ἀπό τό κρεββάτι τοῦ πόνου, χωρίς νά συμμετέχω σ’ αὐτή τή λαμπρά ἑορτή, σᾶς καθιστῶ γνωστόν ὅτι σέ λίγες ἡμέρες ταξειδεύω σέ μέρη ἄγνωστα χάριν τῆς ὑγείας μου, γιά νά ὑποβληθῶ σέ μεταμόσχευσι ἥπατος, μέ τήν προτροπή τοῦ γνωστοῦ καί μεγάλου καθηγητοῦ ἐπιστήμονος κυρίου Ἀνδρέα Τζάκη, ὁ ὁποῖος ἔφθασε ἕως τήν Λάρισα προκειμένου νά μᾶς προετοιμάσῃ γι’ αὐτήν τήν μεταμόσχευσι καί εἶμαι εὐγνώμων πρός τό πρόσωπό του.

Παίρνω μαζί μου τίς εὐχές τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας κ. Ἱερωνύμου καί τῆς περί Αὐτόν Ἱερᾶς Συνόδου, ἐκζητῶν τάς εὐχάς καί τάς προσευχάς ὅλων σας διά τήν κατά Θεόν ἔκβασιν τῆς μεταμοσχεύσεως, καί βέβαια προπάντων τάς πρεσβείας τοῦ Ἁγίου Ἀχιλλίου, τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί ἁπάντων τῶν τοπικῶν μας Ἁγίων.

Ἔχετε ὅλοι τίς εὐχές μου, τήν εὐλογία μου καί τήν ἄπειρη εὐγνωμοσύνη μου.