Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο οι Ελληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης που παραμένουν κρατούμενοι για 111η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.

 

Στις νέες φωτογραφίες και βίντεο που έδωσαν τουρκικά ΜΜΕ στη δημοσιότητα, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί εμφανίζονται σε καλή κατάσταση. Το δικαστήριο απέρριψε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς- είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων και δεν αποκλείεται να τους προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.

Από την πλευρά τους, ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Υπενθυμίζεται πως αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή (έχει ήδη κατατεθεί) με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους. Ωστόσο, ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.