Είτε η συμφωνία για το Σκοπιανό έκλεισε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είτε δεν έχει κλείσει ακόμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για τις Πρέσπες και τις τελικές υπογραφές.

·     Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετέχει.

“Μετά από συνάντηση φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και πολιτιστικών, χριστιανικών, νεανικών συλλόγων και συνδέσμων της πόλης μας, στο πλαίσιο παράλληλων κινητοποιήσεων, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα την 6η Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, συλλαλητήριο ενάντια στο σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια.

Το εν λόγω συλλαλητήριο ουδεμία σχέση έχει με κόμματα.”

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Μετά από
 ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, φορέων και συλλόγων της Λάρισας αποφασίστηκε  διοργάνωση  συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου καλεί όλους μας να συμμετάσχουμε ενεργά και  να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο σφετερισμό του ονόματος τηςΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων.

Το συλλαλητήριο τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος προτρέπει τον πιστό λαό να δώσει το «παρών» του.

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως