Γιόρτασε, τιμώντας τον Ευαγγελιστή η φερώνυμος Ιερά Μονή Ζάρκου, η οποία αναστηλώθηκε την περασμένη εικοσαετία εκ πέτρας, αποτελώντας χρόνια τώρα Πνευματικό φάρο για ολάκερη την περιοχή

 Πνευματικός φάρος της Ορθοδοξίας και της περιοχής της Φαρκαδόνας η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ζάρκου από την αναστήλωσή της εκ βάθρων την περίοδο 1994-1996 με την πνευματική υποστήριξη και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και την Αδελφότητά της, αποτελεί ένα θρησκευτικό στολίδι για όλο το Δήμο μας.

Ως εκ θαύματος, με την βοήθεια όλων, Θεού και ανθρώπων και τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστή και Επιστήθιου Φίλου του Χριστού, αναστηλώθηκε εκ πέτρας και για περισσότερο της εικοσαετίας δέχεται καθημερινά πλήθος πιστών που σπεύδουν να προσκυνήσουν το Θεολόγο και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης, η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου φόρεσε τα γιορτινά της για να τιμήσει την Μνήμη του Αγίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου Ραφαήλ Ευαγγέλου, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από το Ζάρκο. Ο Αρχιμανδρίτης κηρύσσοντας το Θείο Λόγο μίλησε για το βίο του Αγίου,για την σχέση του με το Σωτήρα Χριστό που τον κατέταξε στους Επιστήθιους φίλους,αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται η αγάπη μας προς τον Θεό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης ανήμερα της Κυριακής με την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μοναστήρι του Ζάρκου γιορτάζει δυο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου και στις 26 Σεπτεμβρίου κατά τον εορτασμό της Μετάστασης.