Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας» και στο οποίο παραμένει «ανοικτή» η πιθανότητα αναδοχής και σε ομόφυλα ζευγάρια, έγινε αφορμή για αιχμηρό σχόλιο του Βασίλη Τσιάρτα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδος, μέσω των social media κατέκρινε δηλώσεις που έκανε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος (καλωσόρισε της συγκεκριμένη εξέλιξη με το σχέδιο νόμου) και χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «ανωμαλίες» και «αρρωστημένες επιθυμίες».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο post του (σ.σ. διατηρείται η σύνταξη και η ορθογραφία του πρωτότυπου κειμένου):

«Άκου Βαλλιανάτο για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Κανένα νομοσχέδιο δε θα μας επιβάλει τις ανώμαλες και αρρωστημένες επιθυμίες σας. Φυσικά και σεις οι διαφορετικοί έχετε τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι μας. Το να θέλετε όμως να μας επιβάλετε μη φυσιολογικά ήθη, ανωμαλίες και παραλογισμούς πάει πολύ. Το οτι βρήκατε μια κυβέρνηση που έχει τα ίδια μυαλά με σας δε σημαίνει οτι θα τα αποδεχθούμε όλα. Θέλετε να αλλοίωσετε την Ελλάδα αλλά δε θα τα καταφέρεται όσο θα προκαλείται και θα θέλετε να δημιουργήσετε αρρωστημένα πρότυπα. Φυσικά και τα παιδιά πρέπει όλα να έχουν στέγη, στοργή και αγάπη αλλά στα φυσιολογικά πλαίσια που όλοι γνωρίζουμε. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δεν είναι ούτε Ολλανδία ούτε Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που τα αποδέχεται αυτά».

Πηγή: Τσιάρτας κατά Βαλλιανάτου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια: «Θέλετε να αλλοιώσετε την Ελλάδα» | iefimerida.gr