Επίθεση Μητροπολίτη Σεραφείμ στον Φίλη για τα θρησκευτικά

Σφοδρή επίθεση στο Νίκο Φίλη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και την απόφαση του ΣτΕ.

 

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, από την στιγμή που στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα σε Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς και Μουσουλμάνους να έχουν στο σχολείο το μάθημα που επιλέγουν και τους καθηγητές τους οποίους το διδάσκουν και αναρωτήθηκε «γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα;. Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας δημοκρατικοί άνθρωποι όπως οι κύριοι Φίλης και Γαβρόγλου».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς, τόνισε ότι η στάση του Νίκου Φίλη τον κάνει να πιστεύει πως είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία: «Ζητάμε ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γι’ αυτό προσφύγαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας την ισονομία. Είναι αφέλειες τα όσα ακούγονται περί σκοταδισμού».

eleftherostypos