Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι παραστάσεις ”Ηγιασμένον κομβολόγιον” που ανέβασε η θεατρική ομάδα των Συναντήσεων Νέων που γίνονται κάθε Τρίτη 9 το βράδυ στο Ναό μας. Πέντε παραστάσεις έδωσαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου μέσα στην περίοδο των εορτών και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αλλά και ενθαρρυντική. Τα παιδιά του Αγίου Αχιλλίου, ερασιτέχνες ηθοποιοί, Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος, συγκίνησαν τους φιλότιμους θεατές, καθώς ενσάρκωσαν ρόλους ανθρώπων πονεμένων της καθημερινής βιοπάλης του ευλογημένου νησιού της Σκιάθου του 19ου αιώνα, και υποδύθηκαν πρόσωπα, που η πένα του κυρ-Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αποθανάτισε με ακρίβεια και συνέπεια στα εξαιρετικής ποιότητας κείμενά του «Η Σταχομαζώχτρα», «Το μοιρολόι της φώκιας», «Το Χριστόψωμο» και «Έρωτας στα χιόνια». Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που πρωταγωνίστηκαν στο σανίδι και ιδιαίτερα στον αγαπητό Γιάννη Τσιάτσιο, του οποίου η σκηνοθετική απόπειρα άφησε εντυπωσιακές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πόλλές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όσους μόχθησαν πίσω από τη σκηνή:ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονταν οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή, Κων/να Νταφοπούλου και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τους Νέους του Αγίου Αχιλλίου ήταν η παρουσία στην 3η παράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Αχίλλιο και τον Αρχιδιάκονο π.Μωυσή προσήλθε για να ευλογήσει και να εμψυχώσει την προσπάθεια αυτή των Νέων μας. Η προσευχή του σίγουρα βοήθησε στην καλύτερη απόδοση των κειμένων. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των εφημερίων της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, π.Ανθίμου και π.Στεφάνου, καθώς και του π.Βασιλείου Ζγούρη. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους τους Πατέρες για την παρουσία τους.

Ευχαριστίες ολόθερμες στους χορηγούς της παράστασης:

1.Φωτοαντίγραφα »X copy».

2.Ταβέρνα-Ψησταριά »Νταλάκας».

3.Κηροπλαστείο »Λειμωνάριον».

4.Κηροπλαστείο »Θ. Ναούμ».

5.Οπτικά »Κουτζαηλίας(Γ.Θεοδοσιάδης)».

6.Αρτοποιείο »Φαίδων».

7.Ζαχαροπλαστείο »Σοκολά».

8.Καφέ »Arco».

9.Τσάντες »Αλεξίου».

10.Κηροπλαστείο »Λαυρέντης Κουτσιανής».

11.Βιβλιοπωλείο »Άνεμος».

12.Παιδικά ρούχα »Μπέλλος».

13.Πλεκτά »Σωτηρίου».

Επίσης, ευχαριστούμε

-Την υπεύθυνη λεσχών πολιτισμού, Δέσποινα Αράπκουλε.

-Τη σχολική επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα.

-Τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

-Τη Νικολέτα Αναστασίου και τον Χρήστο Μαρκούδη του λαογραφικού συλλόγου Βλάχων Αλμυρού.

-Όλα τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα και ηλεκτρονικά) της Λάρισας και όχι μόνο, που προέβαλαν και διαφήμιζαν την  παράστασή μας, αλλά και που περιβάλλουν πάντοτε με αγάπη κάθε μας προσπάθεια.