Με την ανατολή του καινούργιου χρόνου οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του Ναού μας ζεστοί και γεμάτοι αγάπη συνέχισαν τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με  το <<Ηγιασμένον κομβολόγιον-ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη>>. Κάθε μέρα που περνά οι νεαροί ηθοποιοί γίνονται καλύτεροι, μπαίνουν περισσότερο στο πετσί των ρόλων τους και μεταφέρουν στο κοινό τα ξεχωριστά μηνύματα από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του <<αγίου>> των ελληνικών γραμμάτων, του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:<<Η Σταχομαζώχτρα>>, <<Το μοιρολόι της φώκιας>>, <<Το Χριστόψωμο>> και <<Έρωτας στα χιόνια>>. Εντυπωσιάζουν και ενθουσιάζουν όσους τολμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις  η Δήμητρα, ο Κώστας, η Ελίνα, ο Χάρης, η Αναστασία, ο Στάθης και η Ειρήνη-Ζωή, σε σκηνοθετική απόπειρα (για πρώτη φορά) του Γιάννη Τσιάτσιου. Ειλικρινά δεν έχουν να ζηλέψουν άλλες σκηνές. Αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο  τις απαγγελίες, τους διαλόγους, τις περιγραφές και τους μονολόγους τους. Τους σκεπάζει η χάρη του πολιούχου μας, αγίου Αχιλλίου.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τους Νέους του Αγίου Αχιλλίου ήταν η παρουσία στην 3η παράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Αχίλλιο και τον Αρχιδιάκονο π.Μωυσή προσήλθε για να ευλογήσει και να εμψυχώσει την προσπάθεια αυτή των Νέων μας. Η προσευχή του σίγουρα βοήθησε στην καλύτερη απόδοση των κειμένων. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των εφημερίων της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, π.Ανθίμου και π.Στεφάνου. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους τους Πατέρες για την παρουσία τους. Στο τέλος της παράστασης, πάνω στη σκηνή όλοι οι συντελεστές έκοψαν τη δική τους Αγιοβασιλόπιτα.

‘Ομως, εκτός από τους πρωταγωνιστές του σανιδιού, πίσω από τη σκηνή υπάρχουν ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονται οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ: Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 9.15 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου(ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ και ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ)

Ευχαριστίες ολόθερμες στους χορηγούς της παράστασης:

1.Φωτοαντίγραφα »X copy».

2.Ταβέρνα-Ψησταριά »Νταλάκας».

3.Κηροπλαστείο »Λειμωνάριον».

4.Κηροπλαστείο »Θ. Ναούμ».

5.Οπτικά »Κουτζαηλίας(Γ.Θεοδοσιάδης)».

6.Αρτοποιείο »Φαίδων».

7.Ζαχαροπλαστείο »Σοκολά».

8.Καφέ »Arco».

9.Τσάντες »Αλεξίου».

10.Κηροπλαστείο »Λαυρέντης Κουτσιανής».

11.Βιβλιοπωλείο »Άνεμος».

12.Παιδικά ρούχα »Μπέλλος».

13.Πλεκτά »Σωτηρίου».

Επίσης, ευχαριστούμε

-Την υπεύθυνη λεσχών πολιτισμού, Δέσποινα Αράπκουλε.

-Τη σχολική επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ τον πρόεδρό της, κ.Δαούλα.

-Τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

-Τη Νικολέτα Αναστασίου και τον Χρήστο Μαρκούδη του λαογραφικού συλλόγου Βλάχων Αλμυρού.

-Όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν και διαφημίζουν την παράστασή μας.