Νέοι αγ.Αχιλλίου-κάλαντα

Το μήνυμα ότι ”πάει ο παλιός ο χρόνος” και ότι ανατέλει το καινούργιο έτος μετέφεραν οι Νέοι του Ναού μας το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Μετά τη Θεία Λειτουργία συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Αχίλλιο και κατευθύνθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης μας. Εκεί έψαλαν Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας στους ασθενείς. ”Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δένδρο λιβανιά…Άγιος Βασίλης έρχεται κι όλους μας καταδέχεται”, ”Άγιος Βασίλης έρχεται από πίσω απ’ το Καμάρι…βάλτε μας κρασί να πιούμε”, ”Και νέο έτος αριθμεί…του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλέι”, ”Καλημερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο…Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη, υγεία”, ”Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε, παρά σας αγαπούσαμε κι ήρθαμε να σας δούμε”, ”Ο Βασίλειος ο Μέγας ιεράρχης θαυμαστός εις την οικογένειά σας να’ναι πάντα βοηθός”. Στην Παιδιατρική Κλινική τραγουδήσανε και πιο παιδικά κάλαντα και μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδάκια σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η συγκίνηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ασθενών, νοσηλευτών και συνοδών. Είναι όντως βαρύ να βρίσκεται κανείς, τέτοιες ιδίως μέρες, στο κρεβάτι του πόνου και πάλι είναι παρήγορο να δέχεται επίσκεψη από μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, που τραγουδούν τα κάλαντα και δίνουν ευχές.

Είδα στα μάτια πολλών τον προβληματισμό, τη χαρά, το δάκρυ, την ευχάριστη έκπληξη, την γεμάτη αγάπη ανταπόκριση. Νευρολογική, Αιματολογική, Ορθοπεδική, Νεφρολογική, Ουρολογική, Ογκολογική… Κλινική. Σε όλες μας καλοδέχτηκαν με συμπάθεια κι έτσι διάλυσαν την αρχική μας διστακτικότητα ότι ίσως τους ενοχλούμε. Η παρουσία τόσων Νέων ανθρώπων αναπτέρωσε την ελπίδα, ταξίδεψε το νου πίσω στο παρελθόν, έκανε να ξεχαστεί για λίγο η ασθένεια και έφερε το χαμόγελο στα σκυθρωπά πρόσωπα. Δοξασμένος να είναι ο Άγιος Θεός!

Οι Νέοι μας ικανοποιημένοι και χαρούμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους την καινούργια, πλέον, χρονιά για τις επόμενες εξορμήσεις τους:

  1. ΤΡΙΤΗ 2 Ιανουαρίου 4.30 μ.μ. στο Γηροκομείο Αρμενίου.
  2. ΠΕΜΠΤΗ 4 Ιανουαρίου 4.30 μ.μ. στο ANIMUS.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται τις παραπάνω ημέρες και ώρες από τον Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου.