Πρεμιέρα στις 29/12 για την νεοεμφανιζόμενη θεατρική σκηνή της ομάδας Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, με τέσσερα διηγήματα του Παπαδιαμάντη στο 4ο δημοτικό σχολείο.

 

 Μπορεί να το παιδέψαμε λίγο, αλλά εν τέλει έφτασε η ώρα να ανέβουμε στο σανίδι (και σας περιμένουμε).

Ο λόγος για την νεοδημιουργηθείσα θεατρική σκηνή της ομάδας  Συναντήσεων Νέων του Αγίου Αχιλλίου, η οποία στις 29 και 30 του μήνα, καθώς και στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου, παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού  σχολείου(Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), την παράσταση «Ηγιασμένον κομβολόγιον» – «Ψηλαφώντας τον Παπαδιαμάντη», με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

 

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτελείται από τέσσερα διηγήματα του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου, την «Σταχομαζώχτρα», το «Μοιρολόι της φώκιας», το «Χριστόψωμο» και τον «Έρωτα στα χιόνια», την οποία ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Ερη και Θοδωρής.

Η σκηνοθετική απόπειρα είναι του Γ. Τσιάτσιου, με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή  των Ειρήνη Ζγούρη και Μάνου Καβίδα, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου, η σκηνική επιμέλεια της Όλγας Μούκα, ενώ στον ήχο και στα φώτα είναι ο Βασίλης Λακερδάς και την φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Φώτης Νάτσιουλης.

Η οικονομική επιμέλεια είναι της Δήμητρας Δρομπίλα, η επιμέλεια κοστουμιών της Αναστασίας Μπουχώρη, το φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, η αφίσα του Ευρυπίδη Βλαχάκη , το πρόγραμμα της Ειρήνης-Ζωής Φακίτσα και οι κομμώσεις και επιμέλεια μακιγιάζ των Πελαγίας Δολμέ και Μαγδαληνής Βλαχιώτη.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν δεν υπήρχε, η ζέση και το ενδιαφέρον του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλείου, αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, τον οποίο όλοι οι συντελεστές της παράστασης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά.