Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Χιλιάδες ήταν και φέτος οι πιστοί της Αποστολικής Μητρόπολης της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, για να συμμετέχουν στην τελετή του μύρου.

Το μύρο του Αγίου είμαι το θαύμα του Θεού και η μεγάλη ευλογία του Μεγαλομάρτυρος προς τους πιστούς Χριστιανούς που επικαλούνται τις ακοίμητες πρεσβείες του.

Στην τελετή του καθαγιασμού του μύρου, που γίνεται ενώπιον της λάρνακας του Αγίου, χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου και του Γεν. Αρχιερ. Επιτρόπου π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη και πλειάδος Ιερέων και Ιεροδιακόνων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Συγκηνητική ήταν η στιγμή όταν ο Παναγιώτατος ξεκλείδωσε την λάρνακα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου, πολιούχου και προστάτου της Θεσσαλονίκης, και το μύρο πλημμύρισε τον Ιερό Ναό και τους πιστούς που παρακολουθούσαν με δέος και ευλάβεια την τελετή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την τελετή του μύρου ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Θεσσαλονίκης ενώ το πρωί Κλήρος και Λαός αποχαιρέτησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας που μετέφερε από την νήσο Κύθνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος για να λαμπρύνει με την ευλογημένη παρουσία της τους εορτασμούς του πολιούχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.