Μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο αναχωρήσαμε οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου για τη φθινοπωρινή μας εξόρμηση,με την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου,κ.Ιγνατίου. Νωρίς το πρωί,πριν τη χαραυγή,φτάσαμε στο Λουτράκι και ανηφορίσαμε στα Γεράνεια Όρη,στη γυναικεία Ιερά Μονή του οσίου Παταπίου. Όλα ήταν τόσο ήσυχα και γαλήνια και μια γλυκειά αύρα χάιδευε τη χαμηλή βλάστηση του βουνού.Τη στιγμή που φτάσαμε στο μοναστήρι άνοιγε την πύλη η αδερφή Μαγδαληνή,Λαρισαία μοναχή,και μας υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο.Πρώτο μας μέλημα να προσκυνήσουμε το άφθαρτο λείψανο του οσίου Παταπίου στο σπηλαιώδες ασκητήριό του. Ντιν νταν… ακούγονταν γλυκά οι καμπάνες,καθώς οι μοναχές άρχισαν να ψάλουν τη λητή της εορτής του αγίου Ιγνατίου επισκόπου Μηθύμνης. Μπήκαμε στο Ναό,όπου ασπαστήκαμε την αγία κάρα της οσίας Υπομονής.Στη συνέχεια,ο π.Ραφαήλ έβαλε ”Ευλογητό…” ξεκινώντας τον όρθρο και ακολούθως άρχισε η Θεία Λειτουργία.Οι αδερφές,χωρισμένες σε δυο χορούς,έψαλαν μελωδικά τους ύμνους της ημέρας ανεβάζοντάς μας κυριολεκτικά στους ουρανούς.Κοινωνήσαμε των Αχράντων Μυστηρίων και με την ευλογία του Θεού μέσα μας παρακαθίσαμε σε ένα πρωινό που πλουσιοπάροχα μας παρείχε η φιλόξενη αδερφότητα.Η γερόντισσα Χρυσοβαλάντη μας ανέπαυσε και με τα πνευματικά της λόγια,που σαν βάλσαμο έπεσαν στις ψυχές μας.Μας μίλησε για την ιστορία της μονής,την πορεία της αδελφότητος,καθώς και για το βίο και τα θαύματα του οσίου Παταπίου,τονίζοντας την ζωντανή παρουσία του στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Χαρούμενοι και γεμάτοι θείες ευλογίες κατεβήκαμε στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη και κάναμε μια στάση στον περίφημο Ισθμό της Κορίνθου.Ο καταγάλανος ουρανός και ο λαμπερός ήλιος ήταν σύμμαχοί μας. Σύντομα κατευθυνθήκαμε στο γραφικό Ναύπλιο,την πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους,όπου επισκεφθήκαμε το Παλαμήδι και τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.Απολαύσαμε την όμορφη θέα που καλύπτει όλη την πόλη και κάναμε….ρεκόρ φωτογραφίσεων! Έπειτα είχαμε αρκετό χρόνο ελεύθερο να περπατήσουμε στα σοκάκια του Ναυπλίου και να γνωρίσουμε τις ομορφιές του: Πλατεία Συντάγματος,Πρώτη Βουλή των Ελλήνων,Πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο,Ναός αγίου Σπυρίδωνα,Παραλία,Μπούρτζι κλπ. Απολαύσαμε τα τοπικά εδέσματα και την καλοσύνη των κατοίκων και με βαρειά καρδιά πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Οι συνάξεις των Νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 – 10.15 (αμέσως μετά την Παράκληση του αγίου Λουκά) στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου.
Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι Νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα,π.Ραφαήλ.
Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα:<<Πιστεύω…και εις ένα Κύριον,Ιησούν Χριστόν…>> (Ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως,Β΄ Μέρος)
Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις εξής δραστηριότητες:
1.Θεατρική Ομάδα.(για τη συμμετοχή σας επικοινωνείστε με τον π.Ραφαήλ ή τον κ.Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973281063)
2.Χορωδία.
3.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα,ένα για αρχάριους 8.30μ.μ. και ένα για προχωρημένους στις 9.30μ.μ.)
4.Ορχήστρα.
5.Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)
6.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>
7.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM),την οποία μπορείτε να ακούσετε  και στο youtube.
8.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>.Μόλις κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος.
9.Μαθήματα πλεξίματος (Κάθε Σάββατο 6μ.μ.)
10.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων)