Με έναν Αιγύπτιο και έναν Πακιστανό

Με τη βούλα του νόμου διορίστηκε το πρώτο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με τριετή θητεία, που θα αναλάβει τη διαχείριση του μουσουλμανικού τεμένους της Αθήνας.

 

Ειδικότερα, πρόεδρος διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Πιτταδάκης, που είναι προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Σταματίνα Μουρελάτου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Δύο μέλη διορίστηκαν εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Βακουντούζης, προϊστάμενος Διεύθυνσης του δήμου και η Νέλλη Παπαχελά, αντιδήμαρχος Αθηναίων. Επίσης στο διοικητικό συμβούλιο διορίστηκε ως νομικός σύμβουλος ο Στέφανος Βαζάκας, δικηγόρος παρ ’ Αρείω Πάγω.

Μουσουλμάνοι
Στο Δ.Σ. δύο θέσεις ανήκουν στους εκπροσώπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Η επιλογή αυτών των ατόμων δεν έγινε τυχαία, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια. Ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, έχουν την ελληνική υπηκοότητα, είναι οικογενειάρχες και έλαβαν το χρίσμα της εκπροσώπησης των κοινοτήτων τους.

Ο Εχάμπ ελ Σαγιέντ είναι σουνίτης Αιγύπτιος, με αναπληρωτή τον Σουνίτη Σύριο επιχειρηματία που ζει στην Ελλάδα Χαλίντ Μπαντρ. Τακτικό μέλος είναι και ο Γκουλάμ Μουρταζά, ο οποίος εκπροσωπεί τους σουνίτες Πακιστανούς που ζουν στην Αθήνα. Αναπληρωτής του είναι ο Ασίρ Χαϊντέρ Σα-γιέντ, και αυτός με καταγωγή από το Πακιστάν, που εκπροσωπεί τους εν Ελλάδι σιίτες.

 

dimokratianews, 23.08.2017